Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Testatika - принцип на работа и основни схеми
edin:
--- Цитат на: Ковърдейл в Март 01, 2017, 12:17:50 pm ---Аз не мога да разбера, защо тука този кадуцеус ли е какъв не зная, влиза, изплюва една кофа с гадости и изчезва.
--- Край на цитат ---
Колега, иди до железарския магазин и си купи железни нерви. Тук ще ти са нужни 8)
Ковърдейл:
Май така ще направя,да ти кажа...........
ppipilica:
Аз пък се чудя защо много хора се връзват сериозно на писаници у форум. У друг форум щеха да се фанат за гушите ако можеха през монитора.
Ковърдейл:
Далеч съм да хващам някой за гушата, просто исках да видя има ли някой успял да създаде нещо работещо, ама май ще си остана дезинформиран.
coke2k:
Тестатика не може да работи дълго време в затворени помещения, не работи затворена във Фарадеев кафез, не могат да бъдат пуснати машини с голям размер на дисковете, най висока мощност се получава по време на гръмотевици.
Значи, почти на 100 % става въпрос за йонизиран въздух.
Бонус информация - всички плексигласи и мрежи и перфорирани материали са електростатични трансформатори, като принципа е обратен на вакуумна лампа. Т.е. катода и анода се подлагат на потенциална разлика статично - може и до няколко 10ки киловолта и не трябва да се допуска преход. Между тях се слага "antena key" какво-о-то и да значи това - също перфорирана ламарина или мрежичка от месинг, мед, желязо или каквото и да е по ред след алуминия. Трябва да не се разрежда анод-катод потенциала защото той кара йоните от въздуха да се захващат за antena key. И другото е че няма вакуум за разлика от лампите, а всичко става във въздух. И още една подробност - всичко това трябва да бъде изпълнено с 2 еднакви трансформатора като единия работи на обратно спрямо другия за да се получат 2 полюса + и -. и така единия antena key става + а другия -.
Вероятно може да се направи без въртящите се дискове с електроника - но тъй като Пол Бауман е бил часовникар и мисленето му е предимно в механичното измерение и за това така е реализирано, а и в затвора сигурно е нямал достъп до други материали (това последното е мое предположение)
Всичко на всичко са били направени 11 машини като някой от тях са се изгубили през годините в смисъл не че са изчезнали безследно а са претърпявали корекции и от местене на различни места са били повреждани и в последствие са послужвали за части за други машини. В момента има 4 работещи, които от мерки за сигурност са изместени на неизвестно място. Достъпа до тях е много ограничен, и в последните 15 години никой не ги е виждал. Последната показана работеща такава е през 1999г. Всичко след това е неясно. Всички опити за пускане на големите машини с 1м и 2м диаметър на дисковете по последни данни са неуспешни (2004г). Пол Бауман умира на 93г през 2011г. Техника му Луци Катомен не е пускал машини, въпреки че знае как работят. Още 5-6 човека знаят как работят. С.Маринов също е знаел.
Това е което можах да намеря и да получа. Някой неща не съм сигурен как се превеждат защото бяха на ръкописен диалектен немски преписани от французин на английски - а бе дълга и широка, ама това е основното.
Ако има нещо невярно не съм виновен аз не съм пробвал още нищо и не гарантирам нищо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия