Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Testatika - принцип на работа и основни схеми

<< < (13/62) > >>

Velektra:
Ти пък кой си бе, Спирите или Спиро ли си?
Да знаеш, че ще е много честно към теб самия, ако ни дадеш директно схемата на Тестатика.
Това ще покаже, че въобще не я знаеш!

spirit1:
С  този клип  се извинявам на тези, които са се засегнали  без причина:

http://www.youtube.com/watch?v=IDKLXsz5nT0

Празни и неоснователни приказки са едно от нещата, които ме вадят от равновесие и тези , които ги говорят имат късмет да са далеч от мен...

Подписал съм документ и съм поел отговорност да не давам пълни схеми, обяснения и т.н....И без това казах повече от необходимото.

Отляво за моторчето си сложете понижаващ траф  и буферен кондензатор. Отдясно ви е ясно.

coke2k:
@ spirit1
Благодарности - колкото и оскъдна да е информацията все е нещо.
А имаш ли възможност да покажеш нещо на яве било то снимка или клип, което да докаже съществуването на това устройство без да разкриваш технологични подробности?

erolchy:
Здравейте, ако това тук е тестатика което е на клипа http://www.wimshurstmachine.com/ днес наблюдавах същия ефект в карфур докато бутах количката в магазина, докато я бутах се зареждах и когато се доближа до жена ми прескача искра към нея, като това ставаше многократно. Грубо казано тестатиката наелектризирване ли е или нещо друго. Не разбирам нито анг. нито руски иначе виждам че има доста постове и не мога да хвана за какво точно иде реч...?

mito_kupona:
Електростатичните машини, каквато е и Тестатика, генерират постоянно напрежение, не мога да разбера, за какъв траф става на въпрос за моторчето. Това постоянно високо напрежение трябва да се съхрани някъде и след това да се комутира, за да се преобразува в променливо напрежение и чак тогава може да заработи и трафчето за моторчето.  Май някой се опитва да ни хвърли в тиквите.  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия