Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Testatika - принцип на работа и основни схеми
coke2k:
По скоро така....
hyparh:
Coke2k ме е изпреварил и аз щях да я начертая като втория му вариант, според разясненията основната схема излиза точно такава.
coke2k:
Нека изчакаме spirit1 да се изкаже. Това в този си вид нищо не прави защото най-малкото - като се направи една елементарна сметка за енергията запасена в кондензатора се вижда , че става въпрос за нищожно количество енергия, или честотата с която трябва да се върти диска зареждайки кондензатора трябва да е в обхват мега - което е невъзможно.
Velektra:
Супер. То наистина било просто и лесно. Аз даже успях да намеря лист от ножовка и започвам да го сглобявам.
Само да попитам отдясно където е товара, мощността по-голяма ли е отколкото отляво където се върти само едно малко моторче, което върти диска. Ако и отляво мощността е толкова голяма, колкото тази от дясно (за консуматора) да взема да сложа един по-голям мотор и като му сложа водна помпа да вадя вода от кладенеца, а не само да въртя диска. Какво ще кажете?
П.П. Има един лаф, че ако на оня свят е толкова лошо, барем един щеше да избяга и да се върне.
Перефразирайки го може да се каже, че ако това беше толкова просто и лесно, барем един щеше да го направи. И то още преди век. Най-малкото Тесла щеше да го направи.
Vector:
Тоа па, Velectra ,мн. черноглед ... Нали има такова работещо у-во (100% истина)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия