Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Testatika - принцип на работа и основни схеми

<< < (16/62) > >>

hyparh:

--- Цитат на: spirit1 в Август 16, 2013, 10:58:27 am ---Отдясно ако не сте спец пуснете огледален образ, но на мястото на мотора един реотан и се получава: АВТОНОМЕН ОТОПЛИТЕЛ
--- Край на цитат ---

Въщност според съвета на колегата spirit1 отдясно също трябва да имаме разрядник с високоволтов кондензатор.

mi68:
Точно така, според този материал се създава скаларно поле. Според мен това поле се насочва към дисковете  да се развъртат.
П.п. повторно го поставям.

giunal:
Здравейте, мисля че, основното за което служи този диск при тази машина е да превключва двата резонансни кръга. И всякакви такива истории за скаларни вълни, торсионни полета и прочие са в сферата на фантасмагориката. Ключовата дума тук е резонанс във верига от бобина и кондензатор. Въпроса е точно какъв резонанс - параметричен или друг вид специфичен резонанс, за който все още нямаме необходимите знания. Поне аз ги нямам.

Иван Димов:
   Като стана дума за резонанс, я кажете кой колко най-висок качествен фактор Q е постигал в LC кръг. Например някой постигал ли е Q > 100? Според мен е нужна компактно навита колкото се може по-голяма бобина (килограми) и съвсем малък кондензатор, но високоволтов.

giunal:

--- Цитат на: Иван Димов в Август 17, 2013, 09:32:06 am ---   Като стана дума за резонанс, я кажете кой колко най-висок качествен фактор Q е постигал в LC кръг. Например някой постигал ли е Q > 100? Според мен е нужна компактно навита колкото се може по-голяма бобина (килограми) и съвсем малък кондензатор, но високоволтов.

--- Край на цитат ---

Аз, във опитите си, съм достигал до качествен фактор на паралелен LC кръг от порядъка на 200! Характеризира се с много добра селективност за дадена честота, но проблема е, че там свободна енергия няма. Поне не в количествата в които го постигат тестатичната машина и Генератора на Капанадзе. А като гледам особено начина по който изглеждат действащите постановки на Капанадзе, едва ли се е съобразявал с качественият фактор. Не знам, така си мисля.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия