Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Testatika - принцип на работа и основни схеми
Velektra:
Много ми е интересно, защо Спирит1 като всичко му е ясно и знае схемата, не е направил това устройство. Толкова добър човек като него не бях срещал още. Тук става въпрос, както той казва, за устройство за милиони, а той очаква някой от нас да го направи като ни пуска "сламки" и така да се натриел носа на ЧЕЗ. Меко казано е странно.
Смешното е как някои колеги извадиха сидита и даже грамофони плочи с които да борят ЧЕЗ.
Дотук материалите доколкото разбрах са грамофони плочи, СиДИ, лист от ножовка.
Аз ви препоръчвам да добавите и по-високо технологични: тел(неръждавейка!), малко пирони и др.
Препоръчвам ви освен това, плочите да са на AC/DC, защото статичното електричество там е най-голямо. А и има и променливо такова (личи от името на групата), което съвсем ще срине ЧЕЗ.
Наздраве!
http://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM
http://www.youtube.com/watch?v=xnfUGuMpTVM
erolchy:
Добре, благодаря ще пробвам по този начин, и ще по прочета малко, че наистина не съм съвсем наясно... :)
mi68:
Здравейте,
Принципът на електростатичните генератори е разгледан в електротехника на Калашников, няколко пъти съм я качвал.
Генераторът на Уимшърст е със самовъзбуждане ползва се потенциалната разлика между алуминий и мед, в стари модели калай и мед.
Густав Ми в I том има схеми на електростатични машини (инфо от нашия сайт) без генератор на Ван де Граф.
Променливият заряд създава скаларно поле, което е надлъжно, за разлика от максуеловото, което е напречно. За мен това не са разгадали Стефан Маринов и Генадий Николаев.
Създаденото скаларно поле се предава еднопроводно или безпроводно към дисковете, които са с множество квадратни дупки. Квадратните дупки създават отрицателно (разрушаващо) торсионно поле. При това разрушаване възниква енергия за въртене на дисковете. Системата има сложна ПОВ и произвежда безплатен ток. Получава се обща относителност между електромагнитно и торсионно поле.
x_name41:
Призовавам майстора да заключи темата докато не се покаже работещ прототип на устройството, чак тогава ще се види кой крив кой прав, както е положението с темата за генератора на Капанадзе, който все още никой не го е повторил успешно въпреки слуховете, благодаря!
Maistora52:
Според мен дискусията върви добре и темата не бива да се заключва. Съвсем друг е въпроса кой какво прави на практика. Темата съдържа теоретични аспекти, които не са много ясни и трябва да се обсъждат.
Поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия