Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Проблем със заключен рутер на доставчика Networx

<< < (5/7) > >>

stobig:
Най-после успях да флашна рутера :) :-* :)
Поне при мен стана по различен и доста по-лесен начин  ??? Може би защото Buffalo-то е друг модел  ???
По-късно ще опиша и моя начин.
Сега започват проблемите с настройката на DD-WRT.

stobig:
Как реших проблема:
Phill, мога само да ти благодаря за подробното обисание, без тази тема нямаше да се захвана с този рутер и съм сигурен че ще помогне и на други като мен.

Реших да експериментирам. Пропуснах точките от 1 до 8 (то май само това е разликата, другото е почти същото), които беше описал Phill.

Зададох от мрежовите настройки на LAN картата следните адреси:
Маска: 255.255.255.0
Гейт: 192.168.11.1

Свързах мрежовата карта на компютъра с 4-ти LAN порт на рутера, включих рутера и пуснах ping 192.168.11.1 -t, след което от рутера получих отговор на пинга, значи тези IP адреси са реалните за рутера.

Стартирах tftp.exe, като за сървър зададох 192.168.11.1, pass оставих празно и  посочих пътя до bin файла.
Включих отново рутера и след около 2-3 сек като светна червения светодиод на рутера, натиснах бутона Upgrade на tftp.exe.

Не можех да повярвам на очите си, когато червеното кръгче на tftp.exe-то стана зелено. :)

Направих HARD reset 30/30/30 за всеки случай (бутона за ресет вече работи) и влязох в рутера през WEB browser с 192.168.1.1 Това е.

Всичко това го направих на лаптоп с OS Windows 7 и IE8 при изключена (забранена) безжична мрежова карта.

Забравих да спомена че на моят рутер Buffalo WHR-G54S който е с 4MB Flash сложих без проблем Standard Generic firmware. 
http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
Успех!

RUS:
Поздравления за куража и настойчивостта!
Аз на ваше място досега най-вероятно бих го прекарал през месомелачка този рутер!  ;D

anonimov:
Потвърждавам и аз метода на stobig - при мен беше успешен на Бufalo WHR-G54S.

На WAN порта нямах DHCP и затова го вързах като него на 4-я LAN порт.

От Модератора: DHCP е услуга за автоматично раздаване на IP адреси, която е актуална предимно на вътрешните портове на рутерите и в редки случаи, на различни от масово разпространените домашни устройства - и на въшните. И поради тази причина, всички домашни рутери се включват към компютъра Ви през вътрешните портове.

Ясно, но човека беше написал към WAN порта да го вържем и да чакаме DHCP аз поне така го разбрах затова съм написал това :)

Phill:
Първо да се извиня на всички, които са чакали да донапиша статията... просто ме налегнаха тежки ангажименти.

Тези дни ми се наложи да се боря с един рутер Buffalo WHR-G125. Сетих се, че съм писал тука и започнах да чета. Всичко, което съм написал предния път е полезно, но се оказа недостатъчно.

На този рутер на WAN порта, arp -a командата не ми даваше IP-то на рутера. Пробвах на LAN портовете, но се оказа, че arp -a дава IP на рутера само на първи порт. IP-то беше различно от 192.168.11.1, което е по подразбиране. Четох wiki-то на dd-wrt и се оказа, че флашването с tftp се прави винаги по един и същи начин, незвисимо какво IP на рутера ви излиза при изпълнение на arp -a.

Както беше писано по-горе, трябва да си изключите безжичната мрежа, ако сте с лаптоп, а на LAN картата си да зададете:
IP: 192.168.11.2
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.11.1

Свързвате с кабел LAN картата и рутера. Вкарайте кабела в този порт на рутера, в който се изпълнява arp -a и виждате IP-то му.
Пуснете tftp, задайте за Server 192.168.11.1, полето за парола оставете празно и укажете мястото, където се намира файла на firmware, задайте 20 повторения.  Натиснете бутона Upgrade и след това включете рутера към захранването. Би трябвало след няколко секунди на втори или най-много трети опит да видите зеленото кръгче и скалата за прогрес. След това изчакайте около минута, направете reset 30/30/30, задайте на LAN картата да приема автоматично IP и се опитайте да отворите през браузер 192.168.1.1. Ако не става по LAN пробвайте по Wi-Fi. След това си правите необходимите настройки.

При мен нещата се получиха по този начин. Ако има някакви проблеми, четете wiki-то на dd-wrt. Успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия