Здравейте колеги,
снощи се върнах от Гърция /Неа Моуданя/ и искам да споделя малко резултати от работата на последния ми модел оптимизатор. Както вече споменах в предишни постове, ефектът по същността си е немагнитен и може да се предизвиква и по други начини.
Минах 1142 км със 70.3 л. бензин, включително около 80 км градско - задръствания и въртене в София, както и обикаляне по магазини в Солун. Не броя бръмченето на място из паркингите, тръгни-спри из малките населени места и т.н. Т.е. общо 6.15л/100 км. Контролата на отиване на границата - 5.8л/100 - 385 км с 22.3 л., след сутрешното мотане из София. Бензинът е 95, Лукойл, второто наливане - на същата колонка в изходната точка. Изчислението е по метода от пълно до пълно, до изключване на пистолета - предполагам, че калибрирането им на всички Лукойл бензиностанции е еднакво. Като изключим градското, нещата са приблизително 5.5 / 100 извънградско, че и надолу. От ауспуха излиза само топъл въздух - по мирис и тест с бяла кърпичка.
Изключително съм доволен, работя по усилването на ефекта - както за автомобили, така и за големи ДВГ на камиони. Имам визия как да сляза под 5/100, или над 40 % икономия. За момента е 25-30 % в зависимост от начина на смятане. И това е само първия от трите елемента на системата за зареждане на горивото и въздуха в ДВГ, очаквам общия ефект да е над 50 %. До месец ще е ясно, вече съм изцяло свободен професионално и се занимавам само с това.
Малко снимки на устройството както е монтирано - с една св.опашка на свързващия кабел /да не шава много радиантния възел в бялата кутийка/ и две метални скоби на излъчвателя /върху горивния маркуч/. Устройството е предпроизводствен прототип, затова има тук-там все още малко тиксо
http://www.prikachi.com/images/842/3243842I.jpghttp://www.prikachi.com/images/846/3243846G.jpgКолата, както вероятно си спомняте, е Ситроен Ксантия 2.0 бензин, 132 к.с., 1999 г., 16 клапана, 188 хил. км., разход градско при внимателно каране - около 9 -10 л, извънградско около 7.5-8 л.
Поздрави
ПП
Пропуснах скоростта на движение /старая се да дам пълни подробности за условията/. В Б-я на отиване по магистралата до СФ /разстояние около 170 км/ - 110-120 км/ч; от София до границата - 90-100 км/ч; в Гърция 110-120 км/ч; на връщане по тъмно в Б-я до София - 80-90 км/ч., после 100-110 км/ч. Колата върви на самолет, може да се кара и при 45 км/ч на пета, без да вибрира.