@gotiniq7 - добро попадение, (mezeto.net), не ми беше хрумвало, чак ме е яд, че не съм се сетил първи
. Ще проверя дали домейнът е свободен, нали не възразявате? (Ако имате аспирации към името, то правото, разбира се, е Ваше).
Що се касае до грешката - уви, няма такава. Ако все още смятате така, бих Ви препоръчал да прочетете отново поста ми, вероятно ще получите друго виждане.
Последно: различните от масовото в дадена среда мнения се разглеждат като станала беля само в диктатурно-репресивни системи. Вярвам, просто леко сте се объркал в изказа, нали?
Малко извън темата, но във връзка с нея, бих Ви препоръчал да се запознаете с думите на човек, повлиял световното съзнание повече, отколкото с Вас можем да си мечтаем (не, че искам да си мечтаем заедно, де
).
"Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че... Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот.
Да си противоестестен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света.
Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!"
Фьодор Михайлович Достоевски
@altium - Уважаеми колега, в изпълнение на очакването ти споделям:
1. Нямам мои стандарти за измерване и не смятам да си "ги измислям"; от твоите: пиков разход не е интересен, щото не доказва икономии; усреднен разход има само при строго дефинирани условия, неизпълними в практиката, ergo не е приложим; специфичен разход за киловат е по-сериозно, ама колко киловата ползваме при движение с някаква скорост и някаква кола по някакъв път? Нямам дино-тест за да ти отговоря и по този стандарт.
Естествено, имам решения за коректно измерване и бях готов да ги споделя, ама май е по-добре да почакам още година-две, белким/чунким някой се сети как се търкаля колелото.
2. Нямам (вече) какво да тествам, не твърдя, че моето устройство води до икономия и очевидно нямам какво да доказвам. Да доказват нещо трябва тези 43,3% (13 души) от гласувалите в анкетата с "намален разход, повишена динамика"
3. Общо казано данните от моите експерименти са публикувани в поста ми отпреди 2 дни. Само поради симпатия към съфорумците споделям допълнително: на мои автомобили съм тествал няколко варианта на магнитни оптимизатори (въздух и гориво, заедно и поотделно, с и без оргонни антени и т.н.), резултат: стабилно негативен! (не нулев!); (единия път май беше само леко под нулата). Горива: бензин и газ.
Превантивно да помоля: нека за шофьорските ми неумения се изказват само колеги със сходен опит или по-голям (около700-800 х км за последните 20 г.)
4. Мога да те уверя, че маршрута Плевен - София го кара колата сама, почти без моя намеса, перфектно го познавам и гарантирам на всеки желаещ, че мога да му демонстрирам разход между 5,5 и 11/100 по това трасе (и не само по него
) в зависимост от времето за преминаване.
Във форума има колега, който е бил свидетел на пълно-пълно в резервоара и разход 5,79 при средна скорост 75 км/ч. Ситроен Ксантия комби, 1,8/8v/бензин, с двама големи пасажери и малко багаж. Този мотор е всичко друго, ама не и икономичен, отделно захранва и помпа за окачването.
За да повярвам на приказки за 30-40% икономия трябва някой да ми покаже разход поне 4л/100. Чакаме... ама не приказки...
4.1. Закачка: колко е разхода по документация на VW за Passat 1,8i, 8v, ABS/90PS при 60 км/ч и 5-та предавка? Очаквам предложения от всички колеги, които имат мнение. Бонус - жокер: закачката има пряко отношение към начина на управление след монтиране на оптимизатор и стремеж (обикновено неосъзнат) към икономично шофиране.
4.2. Всички измервания са правени само по системата пълно-пълно при еднакво положение на пистолета и до неговото първо самоизключване, на една и съща колонка, при налягане на гумите по предписание на производителя.
Вторият абзац на твоя пост съдържа в себе си отговора, но при спазване на изброените от теб условия(!) и именно те са разковничето (сигурен съм, че ме разбираш
).
"Иначе на приказки е лесно" - отново ме подкрепяш, благодаря ти
За сайта с ракията - абсолютно сериозно го препоръчвам на всички, занимаващи се любителски с дестилация (не само на алкохоли
). Хубаво е, че оценяваш колегите, мисля, че е без ирония.
Малко са подобни ценности в БГ-нета.
А пропо, имам усещането, че процесите при дестилация не би трябвало да са безинтересни за занимаващите се с оргони, процесите при преобразуване на вещества и енергии, и т.н. и не само като източник на вдъхновение
.
Малко поздравче:
http://www.youtube.com/watch?v=7nYHOUPazy4&feature=relatedСъс здраве:
Емзеперикс