Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Жива вода
red__bull:
Здравейте!
Изчетох темата и реши да си направя и аз такъв уред.
Парче плексиглас, стоманени листове изрязани от поднос за сладки, който не го лови магнит, неръждаеми болтове, и кабел. Бризент от една раница. И туба от 5 литра вода срязана наполовина. Същото е като от снимките в постовете в началото. Само диода непомня от какво го разпоих но е 600V 2 или 3 амперов.
caduceus:
Ами браво! Много хубав си е станал уреда. Не забравяй като правиш водата да переш набързо на чешмата брезентовата торба с чиста водица, без препарати. Също така да миеш и избърсваш електродите, особено вътрешния за живата - събира нещо като слуз и трябва да се чисти след всеки път, най-добре с домакинска гъба. От време на време - с оцет и двата, че да паднат евентуални калциеви отлагания. Ако пък ползваш предварително намагнитена вода този проблем отпада.
Успех
red__bull:
Пера го веднага след употреба торбето, но забелязах нещо друго, по елктрода където е диода след 4-5 използвания се образуваха дупчици и от двете страни. Дане би да са много близо един до друг или е друг проблема.
caduceus:
Може да са ти тънки ламаринките, моята външна дето е диода се разяде доста, но все пак я ползвам вече две години и нещо. Иначе като разстояние ми се виждат нормално разположени. Сложи по-дебели или алуминиеви
sheki:
--- Цитат на: vdomov в Февруари 23, 2009, 03:04:50 pm ---Ако можеш да я пречертаеш схемата на ДА-3. Ще е интересно. Според мене вместо един Диод , може да се сложи Грец 400В/5А от конрад. (Стига консумацията да не превишава тока на греца. За целта трябва да се направи опит да се измери тока - с използване на електродите които ще се ползва и с водата и каната и брезентовата торба/глинения съд/ която ще се ползват. Ако тока е по голям да се сложи по мощен грец) Така ще става два пъти по-бързо процеса на получаване на активирана вода(електролиза). Тоест времето за приготвяне с Грец в схемата вместо диод, ще падне наполовина.
P.S. не можах да отворя инструкцията за ДА-3 -> Инструкцията е в формат djvu отваря се с http://mazeto.net/index.php?topic=564.0
--- Край на цитат ---
схемата според замерването ми не е с грец , консумираният ток е около 230мА
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия