Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Жива вода

<< < (17/33) > >>

Dex:
Teofilius, забелязах нещо в сайта ти, което не е правилно и подвеждащо. Живата вода е активна не повече от 24 часа, а ти казваш, повече от седмица. Мисля, че има нужда от корекция. Може би някой те е подвел, всепак в нета има доста неверни твърдения. Моето изхожда от един руски квантов физик, който ми скри шапката, докато му изгледах всички серии на филма "Транссърфинг на реалността". Това е велик филм. Можете да го намерите в колибката. В търсачката на сайта напишете на кирилица "Транссърфинг".

teofilius:
Благодаря за съвета Дех! Ще направя нужната корекция.  В действителност алкалността се запазва много дни, а киселинността дори и месец може. Друг е въпроса че при повече от 24 часа престой  - живата вода губи отрицателния си заряд а не е достатъчно да е само алкална. Затова и винаги препоръчвам винаги да се използва жива вода приготвена в рамките на деня.
   Интересно е че живата вода е идеална за приготвяне на храни.  Например - при варене на Боб, се сварява много бързо, аромата и вкуса са много по приятни и силни, и почти няма пърдящи газове ;D  Който има възможност да опита  - няма да съжалява.

Dex:
Живата вода е свръхактивна среда за размножаване на всякакви бактерии и затова успешно замества маята за хляб. Сигурно се питате какви са бактериите, които се размножават в случая, докато втасва хляба. В житните зърна, респективно в брашното има колонии от бифидобактерии и лактобацили и именно те карат тестото да бухне ;)

EDM electronics:
Колеги, решил съм да си направя активатора на жива/мъртва вода. Притесняваме обаче това, че се отделя метал от електродите във вид на колоид, който не знам в крайна сметка как се премахва. Ако тези метали от неръждавейката попаднат в организма, не знам какви последствия може да има.

В казармата, като нямаше топла вода си правихме бързовари от две лъжици и една щипка. Мощността беше около 10 kW /измерена на око/. За 5 мин. кофата с водата беше готова. Имаше зловещо бучене. Спомням си често сменяхме лъжиците, бързо се разтваряха във водата, за има няма 2-3 месеца.

Приемам съвети за правилната конструкция, която отделя живата от мъртвата вода и колоида. Например Dex може да каже каква е конструкцията с глинения съд на положителния електрод. За електроди смятам да ползвам лъжици. Захранването само през един диод, за да падне напрежението на 110 В.

teofilius:
Използвай адаптер на 12 волта АС. След него умножител от два диода и два кондензатора на 1000микрофарада. Получаваш около 40 волта. Нямаш никакво загряване на водата, консумацията е около 10Вт (не повече), и най-вече е безопасно. Времето за активиране е 30-40мин. Неръждавейка е най-подходяща. При тези параметри е почти невъзможно да се отдели от материала във водата. Дори и да се отдели част от електрода, която да бъде погълната при пиене, живата вода е много мощен антиоксидант и по-скоро ще предизвика материала на електрода да се изхвърли, като част от детоксикацията която, предизвиква отколкото той да бъде усвоен от организма. Освен това водата се деминерализира при което, всички примеси в нея се отлагат като безвредна утайка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия