Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Ръчна изработка на слънчев панел
coke2k:
Всичко се фиксира перфектно за стъклото с двойно лепяща гумено пореста лента (не знам как се казва точно - по рекламните фирми и казват монтажна лента) с различни ширини и дебелини. Не ти трябват тия химии, които и без това са много скъпи.
SkaS:
А правил ли си експеримент да залееш панела с вода, докато го е напекло слънцето ? Ако не се спука стъклото и се охлади кристала, би трябвало КПД-то да се вдигне. Гледах един пич как си прави панелите сам и точно това го обяснява и го показва във филмчето. Той също използва тази съставка, като с нея вакуумира целия панел на практика. Лентата ще ми свърши ли работа да я поставя между кристалите ?
Радико:
@nitric
Извинявам се че питам малко късно, но от къде се купуват тези елементи с начупени крайчета. Пусни някой линк ако знаеш.
Предварително благодаря, сигурно не само аз.
coke2k:
--- Цитат на: SkaS в Юли 06, 2012, 07:52:34 pm --- Лентата ще ми свърши ли работа да я поставя между кристалите ?
--- Край на цитат ---
Да - получава се нещо като дистанционер, фиксира и уплътнява.
SkaS:
Това, което съм поръчал аз е това: http://www.ebay.com/itm/100PCS-2x6-15-efficiency-Solar-Cells-Kit-poly-solar-energy-cells-/260997355280?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc4a79710
Това не са натрошени парчета, а са нарязани плоскости - малки. Потърси в търсачката на сайта - има и натрошени парчета (най-вероятно можеш да намериш и по-добра цена). Флюс за запояване и ленти за връзка пак от този сайт, но от друг търговец ги поръчах. Търси и ще намериш. Успех - ако има нещо питай пак.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия