Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Ръчна изработка на слънчев панел

<< < (8/14) > >>

coke2k:
А някакви митнически проблеми имал ли си, че гледам поръчани са от Китай?
Аз гледам все от UK  да поръчвам , че се притеснявам от Китай заради мита такси и разни такива.

CPU:

--- Цитат на: Радико в Юли 06, 2012, 09:32:50 pm ---@nitric
Извинявам се че питам малко късно, но от къде се купуват тези елементи с начупени крайчета. Пусни  някой линк ако знаеш.
Предварително благодаря, сигурно не само аз.

--- Край на цитат ---
Аз попаднах на тези, 1 кВт за 89 долара. Остава да намериш малко време да ги сортираш:
http://www.ebay.com/itm/1KW-Nearly-Whole-3x6-Short-Tabbed-Solar-Cells-DIY-Solar-Panel-Best-Value-/130707486203?_trksid=p4340.m1374&_trkparms=algo%3DPI.WATCH%26its%3DC%252BS%26itu%3DUCC%26otn%3D14%26ps%3D63%26clkid%3D432901549732956926

Също така, не е зле да се намери начин да се режат тези клетки,  вероятно ще стане с лазер, но не съм опитвал.

SkaS:
С доставката нямах никакви проблеми - панелчетата ми дойдоха от USA, за 10-12 дни след поръчката, а флюса и лентите от Англия за 7 дни. Всичко беше с FREE Shiping и ми ги донесоха на посочения адрес с куриер. На митницата може да те задържат, ако нещата, които си поръчал са по-големи или по-тежки. От 100 $ нагоре трябва да платиш мито иначе не. За ДДС незнам нищо. Ако ти се обадят от митницата, че там ти  е пратката, взимаш от банката (където ти  е сметката, с която плащаш в E-bay) разписка за платежното нареждане - на нея пише на коя дата, на кого, колко си платил. Показваш я и си взимаш пратката - не е толко трудно (не се плаши). За натрошените парчета - да мисля, че се режат с лазер, но са много крехки и на мен не ми се занимава с тях. Тези, които ги взех също са крехки, но поне са си цели и дори и да счупя някои от тях мога да сглобя някакъв панел с останалите. Успех на всички.

alextrif:
      Чудех се, дали има начин да се направи в домашни условия някаква клетка, генерираща слънчева енергия. Не съм се ровил активно в нета, но попаднах на този клип http://www.youtube.com/watch?v=WTzE-9W7Tus&feature=related, смятам, че е подходящ за темата.
     Моля за вашето мнение и разсъждения.
     Прикачвам и една страница на БГ доставчик с цени на панели, разликата с поръчани, доставени,обмитени и домашно сглобените панели май е в полза на доставчика http://www.chepakov.com/promotion.htm

Радико:
alextrif не се шегувай, или поне чети внимателно. Къде са 1000 лева за 260 вата а къде са 89$ за киловат.
иначе клипа е интересен. Не би било зле, някой по знаещ английски да го преведе. На мен лично ми бягат някои подробности. Примерно не разбрах точно ролята на саждите, само проводник ли са  или имат и друга роля.
Титановия двуокис е достъпен и не много скъп материал, може да се експериментира по въпроса. Не ми стана ясно и как действа това "Е163"   anthocyanin dye което се явява органично багрило.   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия