Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен двигател на Muammer Yildiz

<< < (7/10) > >>

Maistora52:
Според мен Муамер Й. вече е продал патента (или лиценза) и вече си пие коктейлите на Малдивите.
Като гледам снимки и клипове, май вече всичко е показано, и то толкова нагледно, че и ученици от техникумите ще могат да си го направят... Всичките му двигатели работят.
Тези тестове в Айндховен, Холандия, отдавна са приключили и естествено никой нищо няма да съобщи. Тези двигатели НЯМА ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ скоро от никой! - такава е желязната "логика" на Статуквото.
Който иска да репликира, трябва да има богата и перфектна инструментална база, много въображение и най-важното - да може да брои до 100! - поне до 100 - защото има и модификации, които имат по-малко на брой магнити.
 8) 8) 8)

Vector:
За какво Ви е Muammer Yildiz ,като имате Иван и неговата тема "МАГНИТНА ТУРБИНА" :o ?!

valex:
Реших пак да прегледам информацията за двигателя на Yildiz. Толкова години ходи по разни изложби (+ още няколко души), че е безсмислено да прави фалшификат на магнитен двигател и да го представя.
Разгледах основно тези клипове: http://www.youtube.com/watch?v=mHW6b1aFPfU след 6:50 и http://www.youtube.com/watch?v=GdBWA77wfHU
Забелязах следните неща:
1. Показва винаги един и същ  единствен двигател . Би трябвало да може да си позволи да направи и други прототипи?
2. Има едни жици, които на някои видеота стърчат на други не. Някъде излизат от едни дупки на други от други дупки. Даже си мисля, че има и разлика при свързването им.
3. Не разглобява изцяло двигателя. Долната част на двигателя не я показва никога.
4. Защо пуска двигателя с чук? Можеше да направи някакъв лост за пуск/стоп.
Аз си мисля следното: 90% от този двигател, който демонстрира е 'заблуда' !!!! Маскировка на истинския двигател :)

Обосновавам се:
 Когато го разглоби, системата се състои от 7 трапецовидни държачи за магнити. Два са с най-обикновени правоъгълни  магнитчета (7 броя) подредени като буквата V на пластмасова подложка. Два държача на линейно разположени магнити на пластмасова подложка. И три трапецовидни предполагам от алуминий държача с 6 места за кръгли магнити. Като гледам как залепят и отлепят една капачка стигам до извода, че са много слаби магнити (спрямо неодимовите). На картинките съм нарисувал до къде стигат трапеците като се сложат в статора -
до цилиндъра с дупките (а под него и ротора ) и магнитите на трапеците остава много разстояние, което не може да се преодолее от тези магнитчета, че да направят и мощност да въртят перката.
Така, че тези неща не вършат работа. Остава частта на двигателя, която е отдолу. Там има механизъм, който при удара с чука измества на малко разстояние нещо, което променя полето и ротора се завърта. Иначе ротора свободно се върти, като много добре магнитно балансирана система.
Въпроса е кое променя полето? По всяка вероятност е рейка с магнити на нея, която се премества при удара на разстояние съизмеримо с едно от кръглите магнитчета влизащи в многото дупки. А може да се измества и целия ротор.
Друг въпрос: кои от дупките са запълнени с магнити? Има една подсказваща картинка. И пише че са към 1200 магнита. Ще трябва да ги преброя :)
В патента нещата са завоалирани естествено. Там е с някакви видове принципи, които се защитават. И не е задължително да работят.

valex:
Извинявам се объркал съм имената на снимките. Там където пише ротор трябва да е статор.
Забелязва се, че другите двигатели на които има снимки нямат нищо общо с представения двигател. Те са с малък диаметър. Диаметъра е горе долу колкото оная част на статора с дупките. Още едно доказателство, че този двигател е с маскировка.
Относно многото дупки имам следното обяснение:
1. много са заради маскировката.
2. по-скоро са много заради токовете на Фуко, които ще се генерират от въртящите  се магнити на ротора и масивния цилиндър на статора. При масивен статор ще се получи спирачен ефект.
3. може да са поставени във всички дупки магнити, но по-скоро не във всички дупки има магнити според мен
Броя на дупките са около 270. Доста още трябва магнити до 1200???
По начина на работа:
Единия начин да има рейка с магнити в долната част на двигателя, които да променят магнитното поле на статора или директно на ротора за да се получи за да има деформация на полето и от там да има въртящ момент на ротора. Рейката се задвижва от механизма, който е поставен върху една от симетричните големи дупки на страничните стени на статора. Замислям се за следното: ако е с рейка долу тогава мощността ще се генерира само в сектора, който е отдолу, а останалите примерно около 3/4 от окръжността на статора ще остане неизползвана за генерация на мощност.
Затова си мисля, че може да има още един цилиндър с магнити между статора и онези пластмасови водещи за трапецовидните държачи на  магнитните. На него да има магнити в цялата окръжност около статора. А този модифициращ магнитното поле цилиндър се премества от удара с чука до работната позиция. Иначе стои в неутрална позиция.
Явно пуска е по-лесен. Развива стоперния винт и удря  отвертката с чука да измести на около 2-3см някаква ос вътре в кръглия управляващ механизъм. После застопорява с винта. Обратно при спирането нарочно придържа отвертката докато завие стоперния винт. Значи има обратно усилие към отвертката и ако пусне отвертката може и да тръгне пак ?
Относно движението на пусковия механизъм има няколко вариянта. Първия е по посока на оста на ротора, но тогава би трябвало удара с отверката е по-вероятно да е по посока на оста, а той не е. Този вариянт е малко вероятен. Има вариант движението да е перпендикулярно на остта. И трети вариант е да има движение по част от дъга от окръжност. Тоест има ос която се завърта на някакъв градус. И дваата последни варианта са равносилни според мен.
Вариант на обяснение на работата: http://vitanar.narod.ru/VGateMotor/VGateMotor.htm
 Още една схема на патента:

valex:
Тук има линкове към всичките видео записи : http://lagukane.com/mp3/muammer_yildiz_magnet_motor_patent_for_fr.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия