Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен двигател на Muammer Yildiz

<< < (8/10) > >>

valex:
Обяснението на Yildiz как тръгва двигателя: https://www.youtube.com/watch?v=KnDe79N5_5s

valex:
Пускам обработен на бавни обороти филм на магнитните линии при въртенето на вариант на двигателя му, който според мен е без пусковата част. Виждат се двата статора и между тях ротора, който променя магнитното поле.  Всичко е симетрично при движението на ротора и от там няма момент за движение. Тъмните чести на фолиото е силно магнитно поле, а светлите е слабо (там където се срещат северен и южен полюс според мен). Според това си мисля, че магнитите му не са само  на отблъскване???
Прилагам и снимка на цялото  магнитно поле. Забелязва се (както и при въртенето), че ротора е разделен на три части на 120 градуса.

sabaka808:
valex ! Напълно си прав! А какво е предназначението на вътрешния статор? Тук е използвано следното свойство на магнитите :
  Определение: Когато два магнита се привличат с еднаква сила съществува точка на неутралитет върху магнитен материал и тя е на половината разстояние между двата. Неутралитета е пълен в смисъл радиален и аксиален. Упражнение- експеримент: вземаме нечетен брой магнити (например-7) поставяме гетинаксови шайби (с еднаква дебелина) между всеки и ги слепваме един зад друг. Точката на неутралитет е на 4-въртия, който е по средата. По този начин се предотвратява крайното противодействие на екранен ротор с изместен център.
...
По този начин можем да тестваме магнитите дали са с еднакви свойства ? Ако единия магнит е по-слаб от другия точката на неутралитет се измества към по-слабия . Държа да подчертая, че : СТАНДАРТНИТЕ МАГНИТИ (неодимови), които купуваме не са всички с еднакви свойства, и силата на привличане е в това число. Аз ги тествам на станок с електронно кантарче , но точността му е малка - до 5 грама. Успех на всички.

valex:
След като си купих 'детектор на магнитно поле' разбрах, че светлите места са местата с хоризонтални магнитни линии, а тъмните са с вертикални магнитни линии (тези които са перпендикулярно на плоскостта на пластината).

sabaka808:
ПРИНЦИПА на Muammer Yildiz е друг! Там се използва КОНУСОВИДНА СПИРАЛА около ротора изработена от железен четиригран.
Статора се състои от магнитни коридори както при А-синхронния двигател. Съществува точка на равновесие на ротора при всеки коридор. А тя е когато началото и края на спиралата застанат едновременно до коридора. Това равновесие се нарушава с прилагане на определена сила . ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! Всеки коридор отдава сила на въртене извън точката на равновесие . Съвкупността от силите на въртене на коридорите които не са в равновесие трябва да преодолява силата на равновесие във всеки един коридор т.е БРОЯ НА КОРИДОРИТЕ УВЕЛИЧАВА МОЩНОСТТА . На снимките в тази тема са показани двигатели с различен брой коридори . Според моите замервания трябва да  са над 8-броя.Показан е и ротора. Всички магнити трябва да са:едноименно насочени към ротора, разстоянието (спрямо началото и края на спиралата) да варира от 5mm. до 25-30mm.  при неодимови магнити 25/7 с сила на привличане 107N.
Вземайте в предвид и съпротивлението на лагерите то се увеличава с натоварване на системата. Извинете ме за правописа!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия