Атос, поразгледах документите тера и май не съм готов още! Ако нас са ни създали извънземните, се чудя тях кой ги е създал!
Какво мисля аз ли те интересува?
Мога само да допускам, разбира се...
Според маститите ни учени, Нашата Вселена е на около 15-16 милиарда години. Това, въпреки, че е ужасно много като (наше разбиране за) време - 16 хиляди милиона, не е задължително да е точно така, може да е много повече или по-малко, просто мерим с "нашите си мерки".
Пак според нашите учени, Земята се е формирала преди 4 милиарда години.
1. Никой не може да гарантира, че времето (поне това, което ние разбираме под
време) е "текло" по същия начин, както сега.
2. Никой не може да твърди със сигурност, че времето "тече" и еднакво за всички области на Вселената ни, това се допуска по подразбиране като аксиома и всички досегашни теории и модели са изградени на тази база.
3. Самият израз "
някога времето може да е текло по различен начин (или да го е нямало)" звучи абсурдно, но друг е непосилно да създадем или осмислим.
Дори да отхвърлим горните съмнения, пак времето, за което една цивилизация се появява и развива е повече от достатъчно.
Смята се, че нашата (последната) "цивилизация" е започнала да възниква преди около 50-60 хиляди години, това е като един миг, сравнено с "възрастта" на вселената ни.
Също и нямаме гаранции, че вселената ни е единствена или съществува само в познатото ни 3D. Възможно е и да има различни вселени в многомерността на пространството и напреднали цивилизации да владеят способи за преходите между тях.
Наивно, глупаво и арогантно е да мислим, че сме единствените разумни същества, преди нас не е имало други и вселената съществува само заради нас
Пък се е и "сетила" да ни предостави (единствено и само на нас) такива условия за съществуване и то чак след 15 милиарда години, нали...
Моето мнение е, че съществува под някаква форма ВИСШЕ съзнание и то е в такава "форма", че е много далеч от всякакви човешки представи за подобно нещо. В религиите се говори за "божествена искра", това е пак твърде далечно от всичките ни мисловни понятия.
Напълно възможно е другопланетни форми на живот да са се развили според еволюционни принципи. Дарвин може би е прав за доста неща, въпреки, че теорията му е не съвсем състоятелна (приложена къмто нас).
Само си представи - ако на друга планета, където е възникнал живот, радиационният фон е...100 пъти по-силен?
Значи генетичните мутации ще са в пъти по-чести и по-големи, а ще оцеляват само приспособимите (естествен подбор), в резултат на което оцелелите ще са изградили защита, а еволюционният процес ще е на "бързи обороти".
Въпреки всичко, възможно е да има контрол от много по-висше СЪЗНАНИЕ, което е отвъд нашите предели на разбиране и не е задължително ТО да "обитава" материална (в нашето си разбиране за нея)същност!
Самият въпрос КОЙ ГО Е СЪЗДАЛ ПЪК НЕГО е продукт на
нашето мислене, според което все нещо трябва да предхожда друго нещо, все търсим верижна "последователност" от събития и
първото нещо!
Просто по друг начин не можем да мислим (освен в хронология).
Ние не можем да разберем, че
нещо просто може да
Е, без да е нужно това
нещо да е създавано от
някого, такава трактовка би побъркала доста мозъци (ако я приемат на сериозно, де).
Ако си играл "Емпайър Еарт", навярно знаеш, че пълното развитие на цивилизацията (12-14 нива, не помня вече) отнема от 3-4 до 8-9 часа, но
за теб! А за "човечетата" в нея са цели епохи. Те си имат своите закони, по които "живеят", свой софтуер на мини-програмки и не биха повярвали, ако някой им каже, че са пионки в игра на по-висш разум.
За стадо "бълхи", кучето им е тяхната планета, те знаят, че има и други планети, но няма как да им обясниш, че тяхната планета някога е била ембрион, например (ако можеха да мислят).
Или да им обясниш, че има Космос! Дори да се опиташ, всичко ще е на базата - ВЕРВАЙТЕ МИ
Неизвестните за нас са много, хипотезите - също, но те са подчинени на мисловните ни ограничения!
В тази си форма на съществуване, никога
не бихме разбрали отговорите на тези въпроси,
дори и да ги узнаем!
Една груба аналогия -
ТИ -
екран -
герой в игра, когото управляваш-
той трупа опит в играта и чрез него - ти... Висш АЗ -
материалният ни свят -
човек - инкарнация в тук и сега - връзка с висшия Аз (предимно на подсъзнателно ниво или сън) -
Висшият АЗ трупа опитности.
Защо и кому е нужно това, дори да ни се обясни, ще го разберем толкова, колкото и човечето от екрана би разбрало защо си седнал на компа да играеш
П.П.Самата необходимост "на някого нещо да е нужно", пак е ограничено човешко разбиране...