Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електроника в автомобили и мотоциклети

Регулатор за ламбда сонда (O2 sensor)

<< < (22/24) > >>

juliang:

--- Цитат на: key5 в Октомври 22, 2019, 10:16:29 pm --- http://www.inverter-plc.com/plc/FX_PLC/FX-48MR-ES-UL.html

Инвертор с функции на логическо реле /но няма да споря/.

--- Край на цитат ---
Гугъла ти е превел името на сайта, не името на продукта ...

http://www.mitsubishielectric.com.au/2218.htm

--- Цитат на: key5 в Октомври 22, 2019, 10:16:29 pm ---... Няма аналогови входове и изходи...

--- Край на цитат ---
Как ли мери 3 температури с Pt100 тогава...

--- Цитат на: key5 в Октомври 22, 2019, 10:16:29 pm ---Ще си спестиш памет ако си направиш регистри и боравиш с флаговете в тях.

--- Край на цитат ---
Проблема ми не е в паметта, а във броя входове и изходи. Върти ми се една еретична идея да ползвам един аналогов вход и шепа резистори за да спестя 3-4-5-6 цифрови входа :)

key5:

--- Цитат ---Гугъла ти е превел името на сайта, не името на продукта ...
--- Край на цитат ---
Сори, подвел съм се защото гледах да прочета надписите от снимката 48MR. За подробна информация да изясня за себе си, ми трябват всички буквено-цифрови означения /освен ако ти не ми разкажеш подробности/ и има ли към него включени допълнителни модули но това сега не е от значение. Използване на аналогов вход за дискретни сигнали по принцип не се препоръчва заради не добрата шумозащитеност и появяването на утечки във времето които биха компрометирали достоверноста на данните. Хрумна ми как да утроиш входовете - ако сигналите от тях идват от сухи контакти, но ще трябва да ангажираш и два релейни изхода /нямам идея нито какви са ти входовете, нито изходите и дали са релета, оптрони или транзистори с отворен колектор/. Ако те интересува, ето ти примерна схема в която 12 сигнала се подават на 4-ри входа, но могат да бъдат и повече:

key5:

--- Цитат на: EDM electronics в Октомври 23, 2019, 09:17:56 am ---....
Ако ти си автомонтьор, да ти дам 5 лв. и да ми оправиш проблема?  :D

--- Край на цитат ---

Не съм, но нямаш проблем. Ще го направя ала не заради петте лева. Само напълни резервоара защото смятам сам да направя диагностиката в динамичен режим, и остави петака с ключовете на седалката че нали знаеш - не е на хубаво. Ако се дават на ръка, после трябва да се връщат.  :))
А и като приключа, си намери кой да я посъбере че най-умея първа фаза.   8)

juliang:

--- Цитат на: key5 в Октомври 23, 2019, 12:47:27 pm ---Хрумна ми как да утроиш входовете - ако сигналите от тях идват от сухи контакти, но ще трябва да ангажираш и два релейни изхода /нямам идея нито какви са ти входовете, нито изходите и дали са релета, оптрони или транзистори с отворен колектор/. Ако те интересува, ето ти примерна схема в която 12 сигнала се подават на 4-ри входа, но могат да бъдат и повече:

--- Край на цитат ---

Браво, откри телефона с копчета... или как се връза 4х3 клавиатура към Ардуино...

Ако изходите са релейни (а на Данфос са точно такива), и почна да цъкам тия реленца поне по 1 път в секунда (защото все пак бутоните трябва да се четат в горе-долу реално време), ресурса им ще стигне за точно 100 000 превключвания (толкова гарантира производителя), или ... ден и половина работа ... Дори и да приемем че релетата издържат 100 пъти над гарантирания от производителя брой цикли, ще се наслаждавам на безпроблемна работа около половин година...

mind:

--- Цитат на: juliang в Октомври 23, 2019, 10:24:01 am ---Проблема ми не е в паметта, а във броя входове и изходи.

--- Край на цитат ---
Juliang, не става ли да ползвате 74hc595?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия