Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електроника в автомобили и мотоциклети

Регулатор за ламбда сонда (O2 sensor)

<< < (7/24) > >>

valex:
piton2012
Твоето утройство явно си е най-обикновен емулатор тоест имитира работата на дюзите за да не бърка управлението на двигателя при изключване на дюзите за да се сложи аванс процесор. Емулатора обикновенно са набор от съпротивления и нямат нищо общо с управлението на газта. А относно Ламбда контрола ако има такъв трябва да имаш входна информация от Ламбда сондата и според нея да се управлява горивото. Нямаш явно управление, което означава, че имаш само Ламбда симулатор за имитиране на добра работа на сондата.
С други думи според мен няма как лесно да направиш управление.
По-евтино ще ти е да си купиш :)
Но не ти гарантирам, че ще има накакъв осезаем ефект.

piton2012:
    Там е работата, че не е само съпротивления с реленца. Никъде не мого да го намеря в интернета, за да го покажа. Иначе, вие какво ми казвате, че кабелите от двете моторчета, които влизат в едната от двете кутии, просто си висят така? Не, не са висящи. Буталцата дори бяха в друга позиция, но като го включих се прибраха. И сега цялата тръба през която трябва да минава газта стои отворена. А, че взима информацията от ламбдата, да. Прекъснал съм  и кабела и там се включва едното от устройствата. Това го знаете, всички са така. За аванс процесора съм казвал на valex . Имам такъв, но той взима сигнал от кабела на свещите, а не от дюзите. Знам, че с тези обяснения е малко мъгливо. Едната кутия, другата кутия, но не ми се занимава да правя схеми на цялото нещо. Благодаря и на двамата за отговорите.
     Ще пробвам да дам някакви пояснения. Устройството трябва да работи така, както писах по-рано, т.е. играе роля на автоматичен кран на тройника. Двете буталца са едно срещу друго, т.е. отварят и затварят един и същ отвор. Едното моторче се управлява според оборотите, а другото бих казал донаглася пропускането на газ според ламбдата. Лошото беше, че като го купих, човека нямаше представа как се включва, а някакъв майстор с присъщата на подобни майстори вещина просто го срязал с клещите и го махнал. Имаше общо 12 стърчащи жици. Една за маса, дргата на плюса на газовия клапан, две към прекъснатия кабел на ламбдата и 8 за дюзите. Нямам представа обаче има ли значение / мисля че да, но... / в каква последователност трябва да се свържат, от 1-ва към 4-та или обратно. И също така може би има значение, на мястото на прекъсването кой трябва да бъде получаващият импулс от компютъра и кой към дюзата. Съжалявам, ако пак не съм ясен. Ако имате идеи казвайте. Ако не, като го пусна ще кажа аз. Благодаря още веднъж.

juliang:
Устройството най-вероятно е ПитагорА на AEB затова не намираш нищо :)
Я пак потърси и кажи намираш ли го?
Таквоз?

А може и таквоз:

valex:
Става все по-загадъчно :)
По-добре снимай някакви надписи по кутийките и ги пусни тук, че вече не ми се гадае :)
И аз не мамерих нищо конкретно в нета с това име.

juliang:
Ако е това на снимката ... това е само емулатор, моторчетата нямат нищо общо с него. Вътре има това (или нещо много подобно на него):

Това е моето, чиито реленца дадоха фира за няма и 1 година. Аз си налепих собствено със значително по-солидна конструкция :)

и с някои екстри, които дори марковото Ловато нямаше. А именно: изключване на инжекторите по двойки със различно закъснение за всяка двойка. Така "присецването" при превключване с повечко газ почти изчезна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия