Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електроника в автомобили и мотоциклети
Регулатор за ламбда сонда (O2 sensor)
key5:
--- Цитат ---Болта ще опре в дъното на отвора, и като се опиташ да го стегнеш с предписаното усилие, ще спукаш блока и ще си имаш "бозаджия". И се пука точно ето тук:
--- Край на цитат ---
Много добре знам къде се пука блока, как и защо се прави байпас. :)))
--- Цитат ---Точно, по ламбдата ще промени тримовете за да отговарят на новата газ. Обаче БЕНЗИНА не се променя през сезоните. И като се опиташ да караш на бензин, тримовете вече ще са ти избягали, защото газовата ти е настроена за една газ, ти караш с друга. А бензиновия комп идея си няма че ти си правиш някакви упражнения с горивата.
--- Край на цитат ---
Каква е логиката да си слагаш газ ако ще караш на бензин? ???
И как така бензина и дизела НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ ПРЕЗ СЕЗОНИТЕ? Пролет и есен защо мислиш за три седмици падат цените на горивата - чистят количества, но защо?
Освен това, зиме и лете концентрацията на кислород е различна в един и същ обем въздух който се засмуква в цилиндъра. Това е още една причина ламбдата да си влезе в ролята дори и да не сменяш горивото.
--- Цитат ---Поредната пълна глупост. Бензиновите дюзи се изключват тотално при работа на газ.
--- Край на цитат ---
Я цитирай къде съм казал че и двата вида дюзи работят едновременно. М?
juliang:
--- Цитат на: key5 в Октомври 14, 2019, 12:20:51 pm ---Я цитирай къде съм казал че и двата вида дюзи работят едновременно. М?
--- Край на цитат ---
Цитирал съм. Или "последователно свързани" не означава "свързани в една верига"? Или като са свързани в една верига, не работят заедно?
--- Цитат на: key5 в Октомври 14, 2019, 12:20:51 pm ---Каква е логиката да си слагаш газ ако ще караш на бензин? ???
--- Край на цитат ---
Щото палиш на бензин. А ти имаш проблем точно с паленето и оборотите първите няколко минути. Или вече ги нямаш? :)
--- Цитат на: key5 в Октомври 14, 2019, 12:20:51 pm ---И как така бензина и дизела НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ ПРЕЗ СЕЗОНИТЕ? Пролет и есен защо мислиш за три седмици падат цените на горивата - чистят количества, но защо?
--- Край на цитат ---
Дизела може и да се променя заради температурата му на замръзване, но бензина е еднакъв цяла година. А и дизел с газ ... не че не става, ма е голяма глупост. Така че за дизел не говорим.
--- Цитат на: key5 в Октомври 14, 2019, 12:20:51 pm ---Освен това, зиме и лете концентрацията на кислород е различна в един и същ обем въздух който се засмуква в цилиндъра. Това е още една причина ламбдата да си влезе в ролята дори и да не сменяш горивото.
--- Край на цитат ---
Въдуха трябва и за газта и за бензина. Промяната на въздуха не е фатална, и не е проблем. Проблема е промяната на горивото.
По твоята логика защо изобщо е необходим комп на газовия инжекцион? Да се вържат газовите дюзи на мястото на бензиновите, и тя ламбда сондата ще оправи всичко :) Ама не става, щото газовия инжекцион изчислява времената на газовите дюзи от една таблица въз основа на бензиновите времена (и още едни неща, ма ти си много наясно и знаеш кои). И тая таблица се съставя за дадения тип газ. За газ с определен състав. Като смениш състава, таблицата ти отива на кино. А точно това става всяка пролет и всяка есен - променя се състава на газта.
Наистина се учудвам че продължаваш да спориш, разкривайки неподозираните дълбини на незнанието си...
key5:
Аз мисля че един модератор в технически форум е редно да е в час с материала. Но това са само мои мисли, реалността уви е друга. Съдейки от списаното до тук, явно и в рено.бг изискванията към персонала са паднали под санитарния минимум. theoldmen
Повече няма да коментирам в тази тема. Който може - разбира, който не ....
ndm:
Дей така, знаеш ли колко хора чакат понеделника да попият от твоите коментари!?
MTM:
За първи път чувам, че на даден перод от време. Трябва да се претягат болтовете на главата. :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия