Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Мотор-генератор на Hatem Raoul

(1/5) > >>

FreeEnergy:
Докато преразглеждах книгата на Патрик, попаднах на този мотор, който ме заинтригува, като сравнително лесен за изпълнение и тестове. Не виждам никаква електроника. За по-подробно описание вижте глава 2, страница 34 и 34 от книгата.

http://quanthomme.free.fr/qhsuite/hatemCUdu%20brevet.htm - статията
http://quanthomme.free.fr/qhsuite/videos/HatemGenerateur.ram - видео (гледа се с Real Media alternative)

А ето и репликация на същата постановка, която показва над 2 пъти получена енергия, спрямо вложената:
http://www.youtube.com/watch?v=V-MQvzOCNSI - Free Energy Power Generator Donald Duck

Първия мотор служи за задвижване, а останалите са за генериране. Автора казва че магнитите на първия задвижват всички останали.

Бих искал да предизвикам всички теоретици да дадат предварително мнение за това възможно ли е според тях или не. Съответно бих искал да попитам:

1. Моторите за генериране са 'magnetically coupled'. Това означава ли че са от тези с постоянни магнити или имат предвид, че различните ротори са 'удвоени' (от двойка) с магнити от противоположния полюс.
2. Ако искам да повторя опита, какви мотори ми трябват.
3. Ако се включи товар, как би се отразило на генераторите и съответно на мотора, който задвижва.

От по-горното ще разберете че не съм електронен инженер, затова моля да се отнесете подобаващо.

Поздрави

FreeEnergy:
Надявах се някой да го премести на подходящото място, тъй като не бях сигурен че това е то. Така че благодаря за това.

Според мен става въпрос за просто нареждане на няколко мотора един до друг. Няма електроника. Това се вижда от едната от свръзките, които съм дал по-горе, показваща успешна репликация със само един генератор. Не се вижда никаква електроника. Предполагам че ако са няколко генератора, се свързват заедно, за да изкарат една мощност. И аз попаднах на тази схема, която показва колко е просто и гениално. Движението на предходното колело задвижва следващото и т.н.

Дори сега като се замисля над въпроса си за магнитното дублиране си мисля, че става въпрос за обикновен ел. мотор или динамо. Друг е въпроса, че за по-разбиращите ще е възможно да комбинират тази схема с Тhe RotoVerter и тогава ще стане по ефективно, но и по-сложно.

Единственото важно правило, за което прочетох беше, че дисковете, на които са монтирани магнитите трябва да са сравнително тежки, за да се получи достатъчна инерция. Допълнителната енергия идва от кратките импулси, които се образуват заради силата и подредбата на магнитите, както и от въртящото се магнитно поле, което насочва поток от електрони в системата.

Поздрави.

FreeEnergy:
http://www.hatem.com/atom.htm

Придвижи страницата надолу до Experiment #8 (след средата) и виж снимката на опитната постановка. Четох доста от нещата, които Raoul е описал. Той доказва дори че Нютон е допуснал грешка и втория или третия закон не е верен. Той казва че не е нужно дисковете да са тежки, но предполагам е добре да са, за да преодолеят триенето или Ленц-а от генераторите. Още казва че само с едно задвижващо тяло или мотор може да се задвижат милиони и тонове други магнити, без да е нужна допълнителна енергия.

Според него Магнетизма е причината планетите да си стоят там където са и да се въртят без да им трябва енергия за това. И тази опитна постановка, както и доста други доказват неговото твърдение. Никъде не прочетох нищо за сложна електроника, използва се просто това свойство на магнитите, за да се получи гравитация/дегравитация. Някои други учени коментират че той е доста напреднал за времето си и затова теорията му засега се отхвърля, защото дава прекалено лесен отговор за всичко, за което до момента са се изхарчили пари и на което се базира сегашната физика и астронимия.

Много лесно може да се провери като се залепят няколко магнита на 2 CD-та, сложат се паралелно и се завърти единия. Според съвременната физика, не може да се получи ускорение, без да се вложи енергия и той доказва точно обратното, че със завъртането на единия диск, другия се ускорява със неговата скорост.

Поздрави

FreeEnergy:
Здравейте,

Проведох опита с двете CD-та. Наредих магнити и ги сложих на две оси. Когато завъртам единият диск, другия се върти със същата скорост. Когато го ускорявам и другия се ускорява. Така че тази постановка работи. Поръчал съм още магнити и мисля да проведа друг опит с 3 диска, но този път ще бъдат от хард дискове на лаптопи, за да използвам лагерния механизъм и да се въртят по-свободно.

Утре мога и да добавя снимки или клип ако има някой, който се интересува.

Поздрави

coke2k:
Да, дай ако е удобно видео има интерес към опита ....
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия