Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

VW Голф - електричка

<< < (5/15) > >>

Радeв:
С батерии, буферни ултра конднзатори /нат 10F/ регенеративно спиране получаваме  електромобил + генератор = хибрид и вече нещата стават сложни. При истинските хибриди ДВГ-то механично се зацепва с ел. двигателя за да осигури допълнитена мощност.
Освен това трябва един куп неща да се променят, трансмисията за предпочитане според мен да е CVT.
За  градски условия нашите коли са ужасни, дори и моята корса тежи близо тон.... това е нечувано прахосване на енергия ...
Близо до перфектната кола за мене е Аптера:
 http://www.youtube.com/watch?v=r_JV6QUIu5s
Хибрида гори 0.7л/100!

Тука  един колега беше зацепил електромотор за задното колело с ремък. Така малолитражен ДВГ може да се натовари с допълнителни алтернатори и да зарежда батерии а междувременно и да осигурява тяга когато е необходимо. Но пак остава трудна синхронизацията.
За мен решението е олекотена рама примерно с колела отмотор + някакъв гюрук/купе от полиестер или да се направи нещо на базата на смарт, или друг ултра лек градски автомобил.
И така, малко филисофия, а във същото време не съм си направил дори и колелото електрическо. Да се надяваме за това лято да стане. ;)

mzk@ Ако не те хванат земи една и за мене. :D

Velektra:
Ами те дупките освен да ни счупят колите, за друго няма да ни помогнат.   ;D
По-добре е да се помисли за въздушната струя, която се образува при движение на колата.
Един от проблемите при ветрогенераторите е да се "хване" посоката на вятъра.
Тук (при движението на колата) посоката е ясна.

kokobg:
 vitan,
 Що да не ги треснем в асфалта с наще дупки германците.
 Не мисля, че сте аматьори, по скоро съм сигурен, че не сте.
 Не трябва да е толко сложна електрониката, която да използва енергията от друсането, или колебанията между купето и шасито. Налягането при завой, е доста голямо, а то е моментно. С някаква лостова система да се задвижва динамо. Или система близка до крачните помпи, която компресира въздух в някакво резервоарче, а после това налягане си го ползвай за каквото се сетиш. Имаш енергия аванта, дресирай я.
 Мисля, че не е толкова сложно, колкото изглежда.  Но само мисля.

Seeker:
В реда на мисли за извличане на енергия от друсането, искам да припомня причината за използване на амортисьора. Това е устройство за преобразуване на механичната енергия в топлинна и да подобри устойчивостта на автомобила. Ако заменим буталото с мощен магнит, а около него поставим намотка, ще получим линеен ел.генератор. Полученото електричество се вкарва директно в системата на колата. Има такива фенерчета, които при линейно възвратно-постъпателно движение зареждат кондензатор, а от него се захранва светодиод.   

eltransbg:
Снеговете ни затрупаха във Варна за една нощ:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия