Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
VW Голф - електричка
Seeker:
Трабант-комби е с най-леко купе, малък диаметър на гумите и има достатъчно място за батериите. Даже има "печка на дърва" :) за отопление на купето. Проблем ще е да намериш запазена кола, но пък с епоксидна смола и малко мат можеш да запълниш всички дупки.
eltransbg:
Като стана дума за Трабант, ето изработени, галванизирани и монтирани елементи:
http://koorteh.com/trabant_ev.htm
8)
eltransbg:
--- Цитат на: emilvtc в Април 05, 2012, 04:01:15 pm ---Един въпрос относно избора на кола за "конверсия" в електричка:
Кой модел кола (купе) според вас е най-подходящ за преработването му е електромобил за градски режим на каране ?
--- Край на цитат ---
Тук най-добре са ги подредили:
http://koorteh.com/ev_best_price.htm
- това са "бюджетните" варианти, ако някой иска по тежко купе, тогава май и цената ще се покачи...
Maistora52:
Тези "приятели" от Кортех много добре са си направили СМЕТКАТА - преоборудване от ДВГ към електрическо задвижване струва от 9 000 до 12 000 долара... "сладури"!!! - нямам думи, въпреки, че не съм един от "шараните"!!!
И това е цената само на вгражданата система. Следват много и много зареждания (това струва пари!), повторно и следващо преоборудване с нови акумулатори (като им свършат циклите заряд-разряд, а те са и НАЙ-СКЪПИТЕ части - това струва МНОГО ПАРИ!), и не на последно място направо плачевните крайни резултати - скорост 70-80 км/час, за да стигне токът в батериите за поне 250-300 км.
Не говоря за Тесла и Малтийският "звяр"... те са в друга категория... Говоря за нещастните напъни на местни бизнесмени, които в исканите пари за конверсията са си начислили не само всички възможни икономии от изоставянето на бензина и дизела, и то за години наред, ами са загърбили въобще глобалното поскъпване на всички горива – ЕЛ. ТОК се произвежда И с въглища, мазут, газ или уран и плутоний... кое от кое по-скъпо и катастрофално за екологията... и ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО-СКЪП. Водата също става световен проблем - за електростанциите и за битови нужди.
Ако превърнем тези 9 000-12 000 долара в лева, стават някъде средно около 15 000 лева... Ами моят Пасат комби струваше 1 500 лева... и мога да си купя ДЕСЕТ такива Пасата като моя, а пък ако пресметна цената на бензина му - харчи средно 8-9л/100км - излиза, че при цена на А95 около 2,70лв ще мога да си заредя 15 000/2,70 = 5555,5 литра бензин. Това в километраж е 5555 делено на 9 и умножено по 100 = 61 722 километра... или почти един път и половина да обиколя Земята...по екватора!!!
Не ми харесва тази тяхна оферта! Това е тяхната калкулация, момчета! – не нашата! Без при това да си конвертираме ДВГ-то с Ел...
За мен понятието Свободна Енергия включва и понятието БЕЗПЛАТНА.
Ето ви и още малко статистика - западните "трошки", които наводниха пазара ни, почти всичките са на среден километраж от около 150 000 до 250 000 км за около 20 години "стаж" по пътищата.
Има много от тях абсолютно запазени, и могат да возят поне още 20 години. После ако са поддържани добре стават "ретро" и си вдигат цената 20 пъти. Обаче ако не са конвертирани.
Какво искам да кажа:
Просто е: сега в България конверсията е много скъпа за обикновено бедния гражданин, а с годините, в България (където всичко е наопаки!!!) напук на Свободната Пазарна икономика - ще става още по скъпа.
Днес такава конверсия не е икономически обоснована. Утре - още повече.
И аз искам да карам без пари, или поне по-евтино, но ПОСОКАТА според мен Е ДРУГА.
ДА СИ ПРОИЗВЕДЕМ ГЕНЕРАТОРИ НА СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ (тя е без пари), и ДА СИ ВГРАДИМ ТОЧНО ТЕЗИ ГЕНЕРАТОРИ В КОЛИТЕ ИЛИ КЪДЕТО И ДА БИЛО, ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО.
Така мисля аз. А тези които имат "излишни пари за трошене" - да си ги "трошат"!!!
Не съм противник на конверсията, напротив, но си правя и моята сметка. Не съм противник на експериментите с всякакви идеи, но се замислете... Конвертираните в Ел, автомобили, лека полека ще завладеят световния пазар и какво... Най-напред ще се вдигне цената на Ел.Ток - В ПЪТИ - което и сега става, въпреки всякакви протести и негодувания... ГРАБЕНЕТО, ОГРАБВАНЕТО И РАЗГРАБВАНЕТО са стари колкото Света, и няма да изчезнат с половинчати мерки.
Такъв е законът на Пазарната икономика в България, а и не само.
Търсенето определя предлагането!!! И ЦЕНАТА!
А ЦЕНАТА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ МОНОПОЛИТЕ, или по-точно - от "тези", които са зад тях!!!!!! - тях трябва да "обезоръжим"!
lazy:
Като се поогледа човек ще намери и по-евтини варианти. Разбира се, най-евтините са с оловни акумулатори, ниска скорост и малък пробег, но да не забравяме, че този сектор сега прохожда. http://www.alibaba.com/groupsourcing/categories/Automobiles_3405.htm
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия