Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
VW Голф - електричка
alextrif:
:)Здравейте, отдавна не съм писал в форума, но мисля, че е необходимо да споделя няколко неща относно електромобилноста. На първо място, грешна е идеята, че ако се движите на ток, ще ви е по-евтино. На този етап на развитие електромобилност няма и скоро няма да има. Причината е елементарна. Всички големи автопроизводители имат готови превозни средства задвижвани не само на електроенергия, но и на други видове горива. Но те изчакват решението на монополите за тяхното масово производство. Именно поточните линии, големите заводи за производство на превозни средства ще фалират, нещо което е недопустимо за една икономика. На второ място е лития, докато не бъде заменен с друго, Китай и САЩ, ще си държат на господството. На трето място са вашите идеи да сглобите от пералната някакво подобие на кола и когато решите да излезете на улицата, да разберете, че има технотест, нямате застраховка и сте опасни не само за вас, но и за околните. Шапка свалям на Коортех, за това, че оцеляват в тази криза, плащайки заплати, осигуровки и дават възможност на специалистите си, да развиват иновативните си идеи. Като ви е скъпо, си купете нова електричка или си се возете на трамвая за 15 000 лева, са ви 1500 месечни карти и колко екватора са само!!!!
Спирам и няма да се заяждам, глупаво е....Браво на Коортекс и на другите пионери.
Последното което само искам да ви кажа е, че докато ви води мизерията, няма да имате идеи и разумни решения. Това което умувате е направено стотици пъти по света. Но първо си задайте въпроса...какво правя? Кола дето да си возя децата с регистрирани номера...или циркова количка.
Мога много да пиша, но нека оценим труда и новите идеи като мислим прагматично а не еснафски. :)
пламгаз:
Колега alekstrif добре дошъл в "Матрицата". Всичко което си написал е вярно, но е писано вече многократно от различни хора и в други форуми вкл. и от мен. Всички в този форум сме наясно, че няма да открием "топлата вода", Но благодарение на популяризирането на новите технологии и опитите да репликираме добрите идеи стойността на новите производства рязко спада. Примерите са много и не мисля да им отделям внимание, но ако теб не те води мизерията на повечето от населението на земята, скоро ще се присъединиш към тази прослойка, защото не може ти да си добре, когато всички около теб са зле!!!
Шапка свалям на всички които се опитват да преборят монопола по някакъв начин.
prp:
Цената не е толкова неизгодна. Нисан Лиф струва 25000 евро вместо това си взимаш тойота ярис на старо за 9-10000 лв и конверсия - 18000 лв за 28000 имаш електромобил. Сравнено с 50000 лв е на около половин цена. Въпроса е за неудобствата на електромобила - не можеш да го вземеш и да го заредиш в апартамента трябва да имаш гараж, не става за дълъг път...
mzk:
alextrif, ясно е, че ако някой кара без номера ще го спрат първите срещнати полицаи. В крайна сметка работи се, както си написал - минава се технотест, после си караш. Освен това на ток в момента е наистина по-евтино, преди седмица правих подробна сметка. Спрямо газ, бензин и другите горива. С градски транспорт сигурно ще ти е по-евтино, но това е друга категория и няма как да бъдат сравнявани.
eltransbg:
Ехеее, човек да не влезе 2-3 дни във форума и колко много мнения да намери... ще се активизираме, а? 8)
И да не съм офф топик - една добавка към електричката, която отдавна чакаше да бъде осъществена - автоматично спиране и пускане на заряда.
Цена - 11лв., може да се купи от почти всеки магазин за електроника ;)
Таймера се настройва да се включва по време на нощната тарифа - хем електромера отчита по малко, хем и автоматично се стартира/спира заряда.
На сутринта остава само да "включиш" колата и си готов за още 100км ::)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия