Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
VW Голф - електричка
Yoro:
Здравей EDM electronics!
Имам приятел който си направи няколко електромобила.
Ако искаш може да те свържа с него. Човека е много наясно.
Живее и работи в Пловдив.
Velektra:
EDM electronics, изчакай до есента :)
https://technews.bg/article-93280.html
dymelsoft:
"Батерии от графен за автомобили.
Графен батериите са бъдещето. Или поне така твърди компанията Graphenano, която е разработила нова батерия, наречена Grabat. Grabat впечатлява по всички параграфи – зарежда се само за няколко минути. Зареждането и разреждането на една такава батерия е 33 пъти по-бързо от това на литиево-йонните. А разреждането е особено важно при автомобилите, тъй като огромното количество енергия използвано при вдигане на висока скорост трябва да се освобождава бързо. Капацитета на 2.3V Grabat е огромен, около 1000 Вч/кг, което е 5 пъти повече от настоящите литиево-йонни батерии (180 Вч/кг). Най-добрата част оставихме за накрая. Grabat батериите стартират с масово производство това лято; поточната линия ще е в Екла, Испания."
Според мен използването на Li за батерии, е вече неоправдано и скъпо. Има разработени много и далеч по-добри технологии за батерии, но защо тяхното масово внедряване се бави е друг въпрос.
EDM electronics:
Аз тия нови батерии ги чакам вече 2 г. и още ги няма. Най-новото на пазара е литий-графен /в предния пост съм дал линк/. Иначе старите литий-полимер имат плътност 266 Втч/кг, тия на Панасоник. Ако наистина скоро време ще има 1 000 Вт/ч е това вече е голяма работа. Т.е. това което търся ще тежи само 1 кг. :D Обаче още не съм виждал нещо от литий да е различно от китайско или японско. Ако е американско сигурно ще струва куп пари.
Другия много важен параметър е броя цикли. Литий полимера /старите/ имат около 500. Литий-графеновите вече стигат до 10 000, но са с по-малка плътност и са по-тягови 10 пъти. Цените не се различават много, но циклите, т.е. живота, да.
Разбрах и че, ако се зареждат до 80% се удължава почти двойно живота, циклите.
А дано следващите години да станем свидетели на такива батерии. Ще се променят много нещата по превозните средства. Чета и в Русия правят китайците голям завод за литиеви батерии. Надявам се така да има конкурентни цени.
h2motor:
EDM electronics - технологии има, но има инвестиции в стари технологии със зъби и нокти бранят инвестициите си.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия