Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитна играчка от Roobert33

<< < (5/7) > >>

Maistora52:
Да знаете, че V-gate работи. Но е играчка. С участие на гравитацията, а това не е сериозно, ако говорим за двигател...
Само на едно място в Ю Туб има конструкция с правилното разположение на магнитите - виждал съм я, но сега ми е абсурдно да я търся, за това обяснявам:
Стрелата V е издължена по цялата обиколка, т.е. имаме само една стрела V. Не две или повече... Важни са след това Ъгълът (при върха й) под който се затваря тази стрела, и дължината на актюаторния магнит (или два магнита - според конструкцията)...
Лично аз използвам, както съм писал, половината от идеята на V-gate в моят модел 137, който разработих. Вижте малко повече подробности в темата там - в първия ми пост.
Казвам пак: V-gate играчката работи... няма шмекерии.

svetlio760:
Кой беше казал тука, че за 10 години нямало нищо работещо???!!! Я бързо да се извинява ;D
...
Майсторе, искаш да кажеш, че това може да се направи и да се продава - друго ако не, поне за сувенир - напук на всички скептици!? Защото ако това е така много ми се иска един ден да направя точно това - да го избачкам в 100-тина екземпляра и да ги подарявам наляво и надясно!!!

Maistora52:
Казвам пак - идеята е работеща. Под въпрос е изпълнението.

The Phantom:
Играчката работи, и спор в това няма ! Принципът е ясен , и е правилен. Проблемът обаче се състои в това, че въртящият момент от подобни малки макети е нищожен , и не е възможно да развърти генератор за производство на електричество. Повечето от търсачите не са обърнали внимание на дребни детайли от конструкцията, и за това нямат работещи модели. Вгледайте се в кой момент се отделя горният магнит, и в кой момент се притиска долният магнит до ротора !!!! От това зависи дали ще имате работещ модел или не ! И стига сте спекулирали. Ограничете колкото е възможно повече триенето, и разсейването на магнитното поле.

На подобен принцип е и работещата "машина" на Howard Johnson - http://www.rexresearch.com/johnson/1johnson.htm

С това съм се захванал. Идеите отлежаваха дълго време. А и доста схеми и чертежи измених, други изхвърлих, трети зарязах ...  Първо малък работещ макет, а после живот и здраве , и с повечко пари, нещо съществено и работещо. Не ми се плащат вече 200 - 300 лева за ток !

Vector:
Здравейте, интересни са тези мотори - понеже правят почти цял оборот.. някъде в тубата гледах подобен, който като стигне мъртвата точка, бобина дава магнитен импулс и нещото се развърта, въпроса е : въртенето което се получава от постоянните магнити, може ли да посъбере точец, който да се освободи в мъртвата зона и да се получи така желания ефект ?! :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия