Животът- начин на употреба! > Екология
Контрол на климата, HAARP и земетресенията в Япония, Хаити, Китай, Чили
Ksurnev:
Радико, в Белгия, Нидерландия, Германия, Дания, Северно море, в Балтийско море - Датско-немската част, колко турбини има?
Какво става с приземния поток на въздуха? Става намаление на скоростта, и се получава едно търкаляне на потока и той не може да се придвижи толкова далече, колкото е било преди перките.
За движението на магнитния полюс давам данни в текстовия файл по долу. Пак са на кралските дружества.
Не знам защо данните са 360 градусови и са написани обратно първо е дължината после ширината.
За 2021г са 86.40 сш и около 24 ид. На Гооглето не може да се види Няма 86 градуса.
Ksurnev:
Уточнение, 24градуса е грешно.
Скрийнове на вверните координати.
Това са координати от текстовия файл.
Демек, оста на динамото е по-близо до полюса и към страната на Русия.
Радико:
--- Цитат --- Какво става с приземния поток на въздуха? Става намаление на скоростта, и се получава едно търкаляне на потока и той не може да се придвижи толкова далече, колкото е било преди перките.
--- Край на цитат ---
Да не може да се придвижи колкото преди перките, но забравяш още нещо. Преди перките въздушните маси пак не са се придвижвали толкова защото не е имало затопляне което да ги кара да се придвижват. Извода е, че перките принуждават въздушните маси да се държат и придвижват така както са го правили преди затоолянето на климата. Са, че не успяват да го направят напълно това е друг въпрос. В случая важното е да се досети човек, че перките работят Срещу затоплянето а не ЗА НЕГО.
Ksurnev:
Радико, прав си, но това е в рамките на Германия, Чехия, и малко от Австрия.
Северозападналите ветрове вече трудно идват до нас, югозападналите яко ни тормозят, североизточващите и тях ги няма.
Южноизточващите са само за бензостанциите, за тях не говорим.
Ще се помъча да направя графика за движението на полюсите и да я наложа върху температурната на света, но не обещавам.
Голямо кьорене ще да е по текстовия фаил, трябва да се вадят доста стойности.
Радико:
Аз лично не мога да видя някаква зависимост от местоположението на магнитният полюс на земята и климата. Според мен магнитните полюси оказват влияние на други неща. И като съм почнал за тях, би било интересно да се види какво се случва и със южният магнитен полюс той диаметрално противоположен ли е на северния или си шава "на своя глава"
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия