Животът- начин на употреба! > Екология
Контрол на климата, HAARP и земетресенията в Япония, Хаити, Китай, Чили
juliang:
Ха, ма що Саня се страхува от съдебната система в САЩ? Явява се пред журито, съставено от 12 човека на наговия акъл, предоставя доказателствата потвърждаващи твърденията във видеата му и печели делото, че взима и обезщетение за неимуществени вреди.
Ама явно му куцат доказателствата...
Щот то лесно се приказва, ама като се наложи да застанеш с доказателства зад думите си, нещата стават различни...
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Декември 18, 2021, 09:15:16 pm ---1. Ха, ма що Саня се страхува от съдебната система в САЩ?
2. че взима и обезщетение за неимуществени вреди.
3. Ама явно му куцат доказателствата...
--- Край на цитат ---
Е-баси случая. Хулио, ти освен професор по виросология си бил и професор по право? :D
От каква съдебна система го е страх Санята, да не би директно съдията да го търси без предявено обвинение?
Че и доказателствата му били куцали. Това да изразяваш съмнения, да разсъждаваш на глас, възползвайки се от демократичния принцип - свобода на словото, престъпление ли е според теб? Какво трябва да доказва? Че те на тоя принцип утре, ако заговори за извънземни, де не го потърси съдията за доказателства - лошо му се пише на Санята, ло-шо. :D
Че и обезщетение за неимуществени вреди щял да вземе, щото органи на реда, докато си вършели работата, той се обидил или уплашил.
Значи мен като ме спре катаджията, че аз като се уплаша и хоп - дават ми го обезщетението, така ли? :D
Добре, че са такива, като Санята, че там вече е почти фашизъм. Вече никой не им вярва на тия американци и измислената им мечта. Нали виждаш от какво си правят къщите - велпапе, гвоздеи, блажна боя и тел. Кой нормален човек в бедна България строи такова бунгало? :D
Ти сериозно ли? :)
VITAN:
--- Цитат на: juliang в Декември 18, 2021, 09:15:16 pm ---Ама явно му куцат доказателствата...
Щот то лесно се приказва, ама като се наложи да застанеш с доказателства зад думите си, нещата стават различни...
--- Край на цитат ---
Да си отворен е въпрос на възпитание. Но да си и наивен/глупав е отегчителна комбинация.
Жокерче: по делата за убийството на президента Кенеди започват верига убийства на свидетели. До толкова, че това като вероятност е по-малка, отколкото да те удари метеорит.
Само жокерче, що за някакъв си Саня никой няма да впряга ресурс.
Ако искаш освен жокер, мога за спорта да ти смъкна на масата цяла колода карти.
После да не кажеш, че не ти се играе!
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 18, 2021, 09:36:21 pm ---Е-баси случая. Хулио, ти освен професор по виросология си бил и професор по право? :D
--- Край на цитат ---
ЕДМ, трябва да съм доктор по някаква наука, за да имам понятие ли? Нарича се "обща култура", когато имаш познания по доста области. Не задълбочени, не такива че да влеза в съдебна зала да защитавам някой, но поне да разбирам какво се случва в залата.
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 18, 2021, 09:36:21 pm ---От каква съдебна система го е страх Санята, да не би директно съдията да го търси без предявено обвинение?
--- Край на цитат ---
Ами тогава да го търси който си поиска - докато оня няма "Reasonable articulable suspicion", може да ходи да се пЕре зад оградата. Т.е. тоя който идва с някакво искане към теб, трябва да може да формулира и обясни какви са му болежките. Иначе всякакво действие срещу теб е незаконно. Като под "действие" имам предвид дори искането да предоставиш документ за самоличност, дори да си кажеш името. Оттам идва и другата грешка която често се случва в БГ:
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 18, 2021, 09:36:21 pm ---... щото органи на реда, докато си вършели работата, той се обидил или уплашил.
Значи мен като ме спре катаджията, че аз като се уплаша и хоп - дават ми го обезщетението, така ли? :D
...
--- Край на цитат ---
Органа на реда дори у нас трябва да има "причина и цел" дори да те погледне. За да ти поиска документите пък причината и целта трябва да са наистина сериозни. Органа трябва да те уведоми защо иска точно документите ти и какво смята да прави като ги вземе, т.е. за чий са му.
Но аз се хващам на бас на (една ваксина :) ) че никой не е прочел дори началото на закона за МВР, камо ли пък да стигне до член 64. А там е записано следното:
--- Цитат ---" Полицейските органи могат да издават разпореждания до държавни органи, организации, юридически лица и граждани, когато това е необходимо за изпълнение на възложените им функции. Разпорежданията се издават писмено.
...
(5) Разпореждането, издадено в писмена форма, съдържа следните реквизити:
1. наименование на органа, който го издава;
2. адресат на разпореждането;
3. фактически и правни основания за издаване;
4. разпоредителна част, с която се определят правата или задълженията, начинът и срокът за изпълнението;
5. пред кой орган и в какъв срок може да се обжалва;
6. дата на издаване и подпис на лицето, издало разпореждането, с означаване на длъжността му."
--- Край на цитат ---
Да, има и изключение, но то е много строго регламентирано, въпреки че никой не се съобразява с него:
--- Цитат ---(2) (Изм. - ДВ, бр. 14 от 2015 г.) При невъзможност да се издадат писмено разпорежданията могат да се издават устно или чрез действия, чийто смисъл е разбираем за лицата, за които се отнасят.
--- Край на цитат ---
Сега ти ако имаш поне мъничко юридически знания ще се сетиш какво значи "невъзможност". И това че полицая не му се пише не е "незъвможност". Или че имал и друга работа - това не е невъзможност.
На практика всяко едно искане на полицай да извършиш каквото и да било трябва да е в писмена форма, освен ако не е записано като твое задълженеи в закона.
И ток идва интересния момент - щото на никой не му се четат закони, той не знае какво е задължен по закон да прави и какво е приумица на полицая. Да, дори и приумицата трябва да се изпълнява, но само ако е в писмена форма :) А в писменото разпореждане ще фигурира името на полицая и "фактическите и паавни основания" на искането. Тоест ако полицая пожелае да се преместя от тоя тротоар на другия, той трябва да обоснове това свое искане и да посочи нормативен документ според който той има правото да иска това от теб. А когато ти имаш вече такъв документ, можеш да отидеш в съда и да искаш да признае искането за незаконно, и да получиш обезщетение че си направил нещо което не си искал, тоест си бил ограничен като свободна личност да прави това, което искаш.
Аре стига толкоз юридически лекции, ще току-виж ти изпушила главата.. :)
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 18, 2021, 09:36:21 pm ---... Добре, че са такива, като Санята, че там вече е почти фашизъм. Вече никой не им вярва на тия американци и измислената им мечта.
--- Край на цитат ---
Обаче самия Саня не ще да си събира дръмките и да се прибира в най-демократичната Русия... що ли? Борец, обаче стои и цица от загниващия строй...
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 18, 2021, 09:36:21 pm ---... Нали виждаш от какво си правят къщите - велпапе, гвоздеи, блажна боя и тел. Кой нормален човек в бедна България строи такова бунгало? :D
--- Край на цитат ---
Ми щото те са израснали на коне и в каруци. Това е в природата им. Така са покорили континента. И сега в момента в който им предложат по-добре платена работа просто си събират най-необходимото в 3 кашона и заминават на 3 000 км за да живеят по-добре. Докато тук някой стиска зъби гладен в някаква студена панелка в Мездра или Монтана, където на 100 км наоколо няма никаква работа, докато в Габрово в завода на АББ (вече Хитачи) търсят раборници с поне минимална квалификация под дърво и камък, щото са заринати с поръчки - минават вече на 3 сменна работа, щото не могат да смогнат... Но не, той понеже е посторил там някакъв замък, и ще го обитава докато не пукне...
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Декември 18, 2021, 09:39:32 pm ---
Жокерче: по делата за убийството на президента Кенеди започват верига убийства на свидетели. До толкова, че това като вероятност е по-малка, отколкото да те удари метеорит.
--- Край на цитат ---
А да не се задълбаваме кой уби Кенеди, че ще стане страшно. Ами ако не е равителството, или някакъв държавен орган? Ако е мафията, или някаква друаг частна организация толкова могъща че може да организира покушение рещу репзидента - защо да не изтепа и няколко свидетеля? Или не се случвало 30-40 години преди това? Или италианската мафия е била държавата тогава?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия