Опитвам се да разбера откъде се изсмуква допълнителна енергия, но явно не ми се получава.
1. В началния момент, когато и двата ел.магнитни клапана са отворени, имаме един нормален хидравличен затворен кръг от хидропомпа и хидромотор. Процесът е стабилизиран и хидромоторът се върти с определени постоянни обороти.
2. Когато ел.магнитен клапан 1 се затвори, помпата започва да нагнетява масло през отворения ел.магнитен клапан 2 в акумулатора. През това време хидромоторът би трябвало да продължава да се върти по инерция известно време, прехвърляйки маслото в кръг през резервоара и обратния клапан, като в зависимост от времето за зареждане на акумулатора ще намали оборотите си или изцяло ще спре.
3. След едновременното затваряне на ел.магнитен клапан 2 и отваряне на ел.магнитен клапан 1, се повтаря цикъла от т.1, като нормалния хидравличен затворен кръг се възобновява и хидромоторът достига отново определените си постоянни обороти.
4. При отваряне на ел.магнитен клапан 2, към входа на хидромотора започва да се добавя и маслото от акумулатора. Хидромоторът би трябвало да увеличи оборотите си, докато акумулатора се разтовари.
5. Ел.магнитен клапан 1 се затваря. Повтаря се цикъла от т. 2.
и т.н.
Според посочената схема на хидродинамичния генератор излиза, че оборотите на хидромотора ще се променят циклично в определени граници. По-точно:
- определени постоянни обороти - когато се захранва директно от помпата
- затихващи обороти - когато помпата зарежда акумулатора
- увеличени обороти - когато акумулатора добавя допълнителен обем масло
Тук изразходваната енергия за зареждане на акумулатора се компенсира от отдаваната от акумулатора енергия.
Аз, лично, не виждам откъде може да се добави допълнителна енергия.
Според мен критично е времето за зареждане на акумулатора, през което хидромоторът остава де факто без захранване и евентуално може да се върти по инерция.
Може би да се ползва някакъв тип маховик по време на зареждане на акумулатора. Но в крайна сметка и той трябва да се дозарежда.