Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Еликсирът на безсмъртието и младостта
giunal:
Мисълта ми е, че човешкият организъм се нуждае от комплексен подход за правилното си функциониране и не може комбинация- чудо да го направи машина и да му реши всичките метаболитни проблеми идващи с времето.
Здравейте първо, отсъствах няколко дни и за това сега ще отговоря. Точно така svetlio760 напълно съм съгласен със тебе. Далеч съм от мисълта че, с една две или три рецепти ще се оправи здравето на човека и ще заживее "вечно"! Аз просто попитах дали някой е прилагал тази рецепта и дали ще опише резултата. Това е. И тук съм напълно съгласен със EDM electronics че, нещата трябва да се решават "комплексно " иначе ефекта ще бъде частичен или никакъв. Рецептата ми хареса с това че, първо е достъпна и лесна за направа, второ съдържа компоненти който са много ефективни при лечение. Лимона съдържа много витамин С(чел съм че, с Големи дози витамин С се лекува дори и рак) а, чесъна е най силният природен антибиотик. Споделих го във форума защото ми беше интересно дали има постигнати добри резултати от прилагането на такъв Еликсир. Далеч съм от мисълта че, с един"еликсир" пък бил той и на "младостта" ще се решат проблеми трупали се примерно 20 и кусур години. Малко по-грамотен съм.:) :)
Радико:
EDM
Съгласен съм донякъде с теб. Най вече за вредата от приема на хормонални препарати. Обаче за другото, струва ми се, че и ти си повярвал на някои удобни "за определени хора" твърдения целящи отклоняване от неудобната истина. Повярвай ми всичкият този шум за пречистването на организма е добре организирана дезинформация. използвайки хиперболизация на дребен факт те вкарват в трета глуха. Да се бориш неистово да се пречистваш по невъзможни способи да не успееш и в крайна сметка пак да опреш рано или късно до фармацевтичната мафия. Организма се саморегулира с хормони, освен това има памет "тренира се" Производството на хормони също може да се тренира и да стане волево, но докато гладуването се прави с цел хигиена а не с цел произвеждане на собствен "FGF21" няма как да ти стане навик произвеждането му и без гладуване и най много да си навлечеш анорексия "напоследък спохожда и мъже"
EDM electronics:
Радико, вижда се, че просто вземаш участие в темата без да си най-малкото теоретично подготвен. Има толкова много написано за гладуването, толкова много книги, примери, доказателства, та ми е чудно как така си попаднал първо на критиката и именно нея си приел за истина. Мислиш ли, че и аз като теб пиша, ей така нещо прочел в Интернет?
Не го приемай за хвалба, но имам зад гърба си общо повече от 400 дни прекарани в глад. Нищо от това което описваш не ми се е случвало. Строничният ефект от гладуването е лечение на цялото тяло, перфектна кръвна картина, повишен имунитет, кондиция, липса на умора, лекота в тялото, видимо подмладяване, стройна фигура, избавяне от всички миризми по тялото съпътстващи не гладуващите и мн. други.
Анорексия от гладуване не се получава. Това е психично заболяване. Анорексията се лекува с глад във всички клиники по гладолечение в света - вкл. и БГ.
Въобще не знам от къде черпиш тая дезинформация, която пробутваш тук на хора, които имат дългогодишен практически опит.
При гладуването намаляването на телесното тегло е временно явление, което трае до възстановяване на храненето. При редовно гладуване, организма губи много малко тегло в сревнение с начинаещ.
Виж Ю-туб как изглежда Генади Малахов, който прави редовно по две продължителни гладувания на година от по 25 дни, запознай се какви болести е излекувал и после пак заповядай. Поинтересувай се и какво всъщност представляват религиозните пости.
Хормоните не ми се коментират, нито съм ги изследвал, нито имам намерение.
svetlio760:
Относно гладолечението и постите имам по-скоро положително мнение- аз лично съм правил пълно гладуване и от опит знам, че действа много добре, макар рекорда ми в това направление да са скромните 5 дни. Правил съм го много пъти и сбърка ли се със захранването нещата стават наистина гадни! Веднъж имах лека хрема, когато реших да гладувам и сгреших много- 10 дни грип! Зверски грип, макар от зверски инат да не опрях до антибиотици! Веднъж гладувах след предишно гладуване и получих болки в стомаха и трябваше да прекъсна, а колко пъти съм захранвал неправилно- не помня! Знам само, че случи ли се, съм щастлив ако се размина с една диария! В интерес на истината почти винаги става точно това! След всичко казано до тук съм напълно съгласен с коментарите за ползите от гладуването. Не съм чул за човек, който редовно го прави и въпреки това да боледува! На фона на вредите, които описвам тук- ползите определено са повече!
Ctah:
--- Цитат ---перфектна кръвна картина, повишен имунитет, кондиция, липса на умора, лекота в тялото, видимо подмладяване, стройна фигура
--- Край на цитат ---
Левент си ти EDM! ;D ;D Браво!
пп. Не им се връзвай ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия