Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Еликсирът на безсмъртието и младостта
dmitarp:
това са абсолютни митове за броят на столетниците. В момента Българият е с най-малко столетници за единица население в целият свят, изключение правят някои африкански държави. Преди 100 години смея да твърдя че положението е било още по зле от днешното. Ако видиш снимки на 30-40 годишни българи от преди 100 години, ще ти се стори че виждаш 100 годишни хора, затова и тези митове съществуват.
juliang:
--- Цитат на: dmitarp в Май 25, 2023, 03:22:31 pm ---това са абсолютни митове за броят на столетниците. В момента Българият е с най-малко столетници за единица население в целият свят, изключение правят някои африкански държави. Преди 100 години смея да твърдя че положението е било още по зле от днешното. Ако видиш снимки на 30-40 годишни българи от преди 100 години, ще ти се стори че виждаш 100 годишни хора, затова и тези митове съществуват.
--- Край на цитат ---
Това го споменавах преди години, никой не реагира.
Много добре ни е известно, че нашите прабаби и дори баби са се женили на по 14-15-16 години. На 20 са били майки. На 40 - баби. На 60 - прабаби.
А сега на 60 още не можеш да се пенсионираш... :)
Представяте ли си какъв феномен ще е човек на 80+ години по онова време? Ще има пра-пра-внуци и още ще е в кондиция по съвременните понятия... Английската кралица която почина наскоро на 90 и много... през 18-ти век вероятно ще е имала 5 поколения наследицни...
EDM electronics:
Помниш ли как просълзен с умиление и треперещ глас ме караше да съм траурял за къдравата бабишкера-пудел, щото била умряла, като че ли ми е роднина или от славянския род? Ти не си вред да се трогваш най-малкото от хора, които се имат за богове и династиите им са избили милиони. Бабишкерата сега в пъкала и се развалила горелката на казана от "СПА-центъра" :D, нямало специалисти да я ремонтират, да почвала процедурите на Велзевул. :D
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Май 25, 2023, 09:31:08 pm ---Помниш ли как просълзен с умиление и треперещ глас ме караше да съм траурял за къдравата бабишкера-пудел, щото била умряла, като че ли ми е роднина или от славянския род? Ти не си вред да се трогваш най-малкото от хора, които се имат за богове и династиите им са избили милиони. Бабишкерата сега в пъкала и се развалила горелката на казана от "СПА-центъра" :D, нямало специалисти да я ремонтират, да почвала процедурите на Велзевул. :D
--- Край на цитат ---
Добре, Жириновски щеше да има пра-пра внуци през 19-ти век... така по-тъжно ли ти звучи?
Непоносим си, честно... не че ми дреме особено
Ksurnev:
В селото, в което съм се родил по стечение оа обстоятелствата се казва Елховец, на 7км. от Рудозем.
Та селото я имаше я не 1500- 1600 души, но имаше 6 души, които бяха над 100 години. На 4 души помня имената даже. На единия му викахме Тан-тун бей, поправяше всчкакви часовници, и ни казваше как се движело махалото - тан-тун, демек наляво надясно, Той беше на 102 години, а жени му на 96. Имаше и една баба Асене, кочто почина на 108 г, с ума си. На 104 започнаха да и растат нови зъби, само че бяха по-малки.
Та не ми разправяйте, че не имало столетници. В Смолян имах двама комшии - мъж и жена, жена му почина на 102, а той на 106. На 102 косеше ливадата си сам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия