Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Еликсирът на безсмъртието и младостта

<< < (90/100) > >>

VITAN:

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 31, 2023, 08:47:41 am ---Употребата на тези гъби най-общо казано е: все едно да изчистиш натрупаните грешки в компютъра на кола и тя отново започва да работи нормално. Така е и с човешкия мозък.

--- Край на цитат ---
8) При RESTART компютъра черпи най-много енергия, вентилаторите вият на MAX. Понякога UEFI/BIOS зависва.
Жужи и деде-то недей рестартира  :D Няма да стигне жизнената енергия да зареди OS-а.  8) То, ако компютъра смята грешно, и след рестарт ще започне да трупа грешки  :D :D

Не им е буферирана шината, тактовите честоти не са стабилни, може и да зависнат  ???
Трябва да се ъпдейтне UEFI/BIOS. Форсмажор си требе.

П.п.: На моето дъно имаше такъв ъпдейт, който решаваше такива проблеми с еди-каква си RAM или нещо от сорта (не ми се търси за подробности).

EDM electronics:
Бирата прави мъжете женствени!

Вчера привечер си позволих да изпия една бира с картофи на едно заведение, не бях пил много отдавна, поне преди 2 г., знаейки за вредните й последици, за които много дъртаци не подозират дори.  :) Исках да видя как ще се почувствам.
Не алкохолът е вредното в бирата! - тя дори почти не съдържа алкохол...

Първата чаша е много приятна, горещо време, жадно, пиеш и така има кеф.
После обаче пиеш, но имаш чувството, че не само не ти утолява жаждата, но ставаш все по-жаден. Накрая корема така се изду, че имах чувството, че съм преял. Започна още по-силна жажда. След бирата изпих около 1,5 л вода, за да утоля жаждата от бирата.

Как постъпва кухата лейка в такива случаи след първата бира:
Той си вика пие ми се още. И почва да пие бира след бира, докато хуууууу...баво натъпче търбуха  :D, издул се вече, като плондер. С течение на времето му поникват остри цицки - свински  :D. Ханша му става, като на жена - прилича на гадулка  :D. Не си вижда от корем "нещото" без огледало, а то иначе умряло, заспало и става само за пикало.  :D

Причината в коварността на бирата е фитоестрогенната бомба, която се съдържа в нея.
Какво прави тя?
Фитоестрогена преобразува тестостерона в естроген. А тестостерона освен, че намалява с възрастта, той се унищожава още от бързите въглехидрати /сладкото/ и високите нива на инсулин, от недопспиване, от липса на двигателна активност - предимно вдигане на тежести и от стрес.

Ниските нива на тестостерон водят освен до импотенция, до редица други заболявания, защото този хормон участва в много процеси в организма, също и е основната причина за проблемите с простатата.

След 40 г. възраст поради естествения спад на тестостерона и умишления, чрез гореспоменатите причини, започва у мъжете саркопения - прогресивно намаляване на мускулната маса. А за да расте мускула първото най-важно условие е високи нива на тестостерон, второто е стресово натоварване, взривно. Алкаша пие и мазнее и бавно и сигурно се превръща в жена от простотия, защото не чете, не знае и го мързи и няма воля.  :)

Да пиеш бира след средна възраст означава според мен, че си не много, а извънредно много тъп.  :D

Ето какво се казва за бирата:

"Ефектите на фитоестрогените в бирата върху мъжката физиология

При изследването на урината на мъже, които са изпили дори умерено количество бира, се установява, че в организма им има естрогенен ефект, който продължава с дни, тъй като микробната общност в червата им продължава да отделя все повече и повече 8-принилнарингенин след контакт с бирата. Заслужава да се отбележи също така, че като изключим естрогенните свойства, самото съдържание на алкохол в бирата доказано понижава нивата на тестостерон и повишава нивата на естроген при мъжете в рамките на едва 3 седмици употреба.
"

От друга страна, хмелът съдържа фитоестрогени, които са 50 пъти по-мощни от фитоестрогена генистеин, съдържащ се в соята.

Цялата статия: https://voinaimir.info/2021/12/feminising-beer/

Пийте бира другарки и другари!  :D

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 31, 2023, 10:42:32 am ---Бирата прави мъжете женствени!

Вчера привечер си позволих да изпия една бира с картофи на едно заведение, не бях пил много отдавна, поне преди 2 г., знаейки за вредните й последици, за които много дъртаци не подозират дори.  :) Исках да видя как ще се почувствам.
Не алкохолът е вредното в бирата! - тя дори почти не съдържа алкохол...

Първата чаша е много приятна, горещо време, жадно, пиеш и така има кеф.
После обаче пиеш, но имаш чувството, че не само не ти утолява жаждата, но ставаш все по-жаден. Накрая корема така се изду, че имах чувството, че съм преял. Започна още по-силна жажда. След бирата изпих около 1,5 л вода, за да утоля жаждата от бирата.

--- Край на цитат ---

Остави пиенето на бира за професионалистите в занаята. То е малко като фитнеса и яденето на водорасли - първите няколко пъти се чудиш защо си причиняваш това и какво хубаво намират другите в това занятие, но когато организма ти посвикне почваш да се чудиш защо другите не го харесват, и как изобщо си живял без него преди :)
Но за теб вече е късно - карай си на квас и сок от цвекло, че току-виж си си повредил чакрите с тая бира...

--- Цитат ---Πo oбeм нa биpeния пaзap пpeз 2021 г., oтнoвo cмe нa 12-o мяcтo в EC, a пo ĸoнcyмaция нa пивo нa глaвa oт нaceлeниeтo - нa 8-o мяcтo cъc 77 литpa.
--- Край на цитат ---

Чакам да видя колко килограма водорасли на година изяжда българина. Или пак ще кажеш че не си попаднал на сънародници, че мястото ти не е тук - всички българи са дебили щот пият бира, само ти си най-умния :)
Кат гледам статистиката... явно аз изпивам за още трима или дори четирима трезвеници дажбите ... :)

П.С. навърших 57 години, висок съм 1.82, тежа 88 килограма и все още си виждам патката кога пикая - не ми се налага да я търся. А като те гледам на снимката с оня сом... на 30-тина години и вече си оформил хубав бойлер... не знам на 50 на к'во ще приличаш :)

Ksurnev:
ЕДМ, в наше село казваме, че бирата е последното утешение на Алкашите ;D ;D

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Юли 31, 2023, 10:59:30 am ---... на 30-тина години и вече си оформил хубав бойлер...
--- Край на цитат ---
Какво представлява "бойлера"?
Над 40, особено над 50, филтрите на организма (черен дроб и бъбреци) започват да работят с много по-нисък капацитет. На дърти години може да стигне и до 50%.
Та, тия токсини (съвременният човек плува в море от тях, особено у Софето)
които не са били изхвърлени, се концентрират около 20 пъти и се запечатват в мазнина. По-добрият вариант.

Има хърбави (тънки хора), за които тия закони видимо не важат. Но тук е по-коварно. Токсините пак се трупат... къде ли?!
Кръвоносна система му се вика. Инфарктче, инсултче, на стари години гангрена на краката - такива ми ти работи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия