Констатирах, енергията има въртене или научно спин. Като малък много обичах да се въртя докато ми се завърти свят, но не помня посоката. Може да включим въртенето като метод без странични действия.
Това, че енергията има спин, аз го разбрах още през 1984 - в началото на моите сериозни теоретични търсения. Самата леля Ванга беше отключващият фактор за тази ми находка.
Разбира се, че за това Въртене се говори още от най-дълбока древност.
Още в древните Йога компендиуми се дефинират т.нар. Чакри - Въртопи. Същите са с ляв и десен "винт" ("резба").
По посока на движението винтът е Ляв (обратно на часовника). Обратно - съответно Десен. При човек - излизащият от него вихър се върти с Ляв винт. Постъпващият в него - с Десен винт. Това се отнася и до всяка конкретна (отделна) чакра в човешкото тяло, както и до Съвкупността им, като "един" вихър.
На Съвкупният излъчван вихър центърът е човешкият мозък. Същият може да има всевъзможен радиус.
При конкретният ми случай с Ванга, ситуацията беше такава:
Аз съм на улицата, а нейната къща ми е разположена откъм лявата ми страна, като приблизителното разстояние от самата Ванга до мен е било около 15-20 метра. "Сетивото" с което усетих (на два пъти по един и същ начин) този неин енергиен въртоп (вихър) беше Аджна Чакра (Третото око). Същият идваше към мен - в лицето, т.е. аз съм с лице насочено по допирателната на един въображаем кръг с център Ванга от лявата ми страна.
Ако погледнете този въображаем "кръг" от птичи поглед, ще видите негово въртене по часовниковата стрелка, т.е. негов десен винт - и това е така, защото Този Вихър ИДВА КЪМ Наблюдателя.
Ако погледнете този "кръг" в посока отдолу, откъм земята, ще видите негов Ляв винт.
Този "кръг" всъщност не е кръг, а Спирала, т.е. говорим за Спираловиден Вихър, точно както при циклоналното завъртане на облаците при ураган (погледнато от космоса). Облаците обаче при такива урагани могат да показват както ляв, така и десен винт, но там причините са други. Земята с нейните метеорологични и най-общо климатични обстановки включва много повече фактори за образуването на такива Въртопи, Вихри, Вихрушки, Торнада и пр.
При човека, тези вихри се образуват обикновено несъзнавано, но могат и да се "изригват","еруптират" съвсем съзнателно. Съответно и така извършват определена Работа,, но могат и да причиняват сериозни беди, обикновено на околните хора и животни, и/или на околната Среда.
Целенасоченото вихрово еруптиране се постига чрез Медитация. А в случаите като Ванга, те са като Дар Божи. В Средновековието, хора с такива дарби са били анатемосвани от Църквата (Лов на Вещици), като хора с "дяволски сили"... Названията за тях са много - Вещери, Вещици (коренът на думата е санскритски - Веда), Магове, Магьосници, Магесници - те пък водят названието си от Маг-на-Ур - като Маг означава също Знаещ, Можещ, а Ур е Светлина, Знание и е в езиково и смислово родство с думите Аура, Ауреол, Ореол, Сияние, Светлозарност.
...
Така че, Ми68 - на прав път си... Само дето
Може да включим въртенето като метод без странични действия.
включвайки това Въртене като Метод, без знание за Естеството и Силата му, можем да предизвикаме множество, при това Вредни странични действия и/или явления.
Внимание! Опасно за живота!