Токущо вечерях 4 бр. яйца с кисело мляко Елена и чесан.
- екстра беше...
Аз съм достигнал до един генерален извод с годините:
Най-вредната храна това е олиото и още по пърженото. То кара черния дроб да произвежда лош холестирол, който се отлага във вените. Затова вкъщи отдавна не консумираме олио. Яйцата ги пържим с краве масло или косово масло. Но като цяло пържено почти не ям.
После иде ред на захарните изделия и накрая брашното. Това са бързите въглехидрати и те са най-вредната храна. Те са причината за почти всички заболявания.
Месото не е вредно, мазното месо също. От мазно месо не се пълнее, пълнее се от бързи въглехидрати. Мазното месо не повишава холестирола, повишават го захарта. Тя има свойството да възпалява кръвоносните съдове, а холестирола е отговор на всяко възпаление, то е шпакловката в организма, която се поставя против възпалението и повредените клетки.
Да ядеш много плодове също е вредно, те са пълни с фруктоза, която има същия гликемичен индекс, като захарта и също води до ефектите на захарта, брашното, нишестето, картофите и ориза.
А яйцата са супер полезни, особено с жълтъка. Те са супер храна. Яйчния белтък е най-лесно усвоимия и на 100% от организма, в същото време яйцата са с много малко калории.
Това за оплождането на яйцето не го знам, но това което козваш звучи логично. Няма как да знам, дали петела е скачал яйцето, дето го купувам от магазина.