Не знам къде си чел за подготовка на плочите със сярна киселина. Описанията, които са дадени в книгата на Патрик Кели (той поддържа най-голямата книга за устройства за свободна енергия), както и описанията на Bob Boyce, Dave Lawton и ravi (последните двама правят репликации на клетката на Stanley Meyer), говорят, че върху електродите тряба да се образуват нещо като вавовикови отлагания. ravi докладва, че с течение на времето това се получава спонтанно, докато Bob Boyce дава следното обяснение:
1. Електролизерът се почиства, като при първото пускане се използва голям ток, 2 волта напрежение на клетка, така че да се почистят железните окиси от плочите, и в процеса на "кипене" на водата се махат замърсяванията.
2. Този етап продължава, докато електролита престане да пожълтява и покафенява, нужната концентрация е 10% натриева (и само натриева) основа.
3. Следва зареждане със свеж електролит (не помня концентрация, но пак е натриева основа), като клетката се пуска на по-ниско напрежение - така че да минават милиампери (примерно 100), и се остава така часове. Цикълът може да се повтаря, а поляритета трябва да се запазва един и същ.
4. След тоци цикъл трябва да се образува т.нар. бяла патина по електрода, която според мен са отлагания на натрий по плочите, който действа като катализатор (не ангажирам никого с мнението си и не знам доколко е вярно).
Поздрави!
ПС: не знам какво точно се има предвид под термина "кипене" на водата, защото boiling може да представлява и време, и само кипенето на електролита, двете неща са различни.