Абе то не е лоша идеята за магнитен мотор колега, ама ква мощност очакваш от него, даже и да успееш да го направиш!? А за евтин и достъпен за всички, просто забрави. Принципно действащи има, но мощноста им е толкова малка, че трудно биха могли и собственото си тегло да придвижват. Всъщност мисля, че има решение за повишаване на мощноста. Тъй като в момента мисля задвижването на генератор с вода на принципа на водното колело. Достигнах до извода че ако имам достатъчно голямо рамо от водната лопатка до оста задвижваща генератора, нещата са възможни. Същото е приложимо и валидно за магнитния мотор. Не е все едно дали магнитите ще действат на рамо 20 см. и на рамо 100 см. искам да кажа. Е,ще трябва да се увеличи броя на магнитите значително. Както на ротора, така и на статора. Но това също ще дойде в + според мен. Въпроса е че нещото вече става скъпо и ефективноста ще е под съмнение. Но съм убеден че за да се получи някаква тяга смислена, ротора трябва да представлява диск поне метър като диаметър. Иначе това на 30 сантима диаметър въобще не го виждам.
http://www.youtube.com/user/HakanGmez#p/u - Muammer Yildiz Free Energy Device
Иначе ще си става само за вентилатор, като в тоя случаи. Аз по скоро си мисля за изработката на някакви мощни акумулатори. Нема начин да нема начин, как казва народа. Вероятно има някакъв начин със сравнително евтини материали да се направят мощни акута... Що па трябва да са точно от литий, незнам си кви полимери, не знам си кви йони... То с пари и баба може! Скъпи лаборатории, скъпи материали, високо платени специалисти.. Е какъв продукт да се получи накрая? Скъп естествено!! Като цяло обаче мисля, че магнитния мотор е неприложим точно за мощния евтин и достъпен за всички велосипед, който искаш да спретнеш! А и най-скъпо в един такъв проект са точно акутата. Какво имам предвид да обясня. За разлагането на водата трябва доста време и много ток. Обратния процес също е възможен, просто не знаем как. Най-малко щото никой не работи в тая посока. Много хора мислят как да използват видорода от разлагането, но как да предизвикат обратния процес, така че да се получат изходящия продукт ток и вода кой се опитва да направи? 100% е възможно и вероятно евтино, както и познатия процес от вода във водород и кислород.