Автор Тема: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus  (Прочетена 348174 пъти)

Неактивен nedbmw

• Наблюдаващ
  • Публикации: 37
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #195 -: Януари 26, 2012, 10:06:00 pm »
Колега аз съм писал за регулиране на други типове горивно впръскаване. Това, което си ми показал на снимката е помпата за високо налягане на комън-рейл системата, тука можеш само да регулираш налягането, което дава тя и големината на импулсите на дюзите и то само със специално диагностично оборудване. Ако искаш да си намалиш горивото, се обърни към някой специалист, който се занимава с тунинг на двигатели.

Неактивен caduceus

• Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 347
« Отговор #196 -: Януари 27, 2012, 12:34:19 pm »
Колеги,
малко инфо за конкуренцията. Преди няколко дни се направих на клиент и се обадих по телефона във фирмата, разпространяваща в Б-я два вида магнетизатори за подобряване на горенето в ДВГ. Те са търговци в Сф., а продуктите са полски /има и украински, но те са по-слаби/. Единият е така наречените наколенки на д-р Ливайн  ;D или Експандер - с ефект от 0 до 3%, а другия е Максор - по-сериозен продукт /5-7 %/, но със проблемно приложение. Обясниха ми, че по-добре да взема Експандера щото бил по-евтин /60-80 лв./, а Максора е 250-350 лв в зависимост кой от вариантите си купя - но всъщност не ми трябвал той, защото бил скъп и се правел за американския пазар  :) Както се казва, коментарът е излишен. Иначе устройствата работели прекрасно от 0 до 15% и при всякакви двигатели, особено Експандера - големи хвалби бяха от тоя консултант. За който не се сеща, това са няколко магнита със метални скоби, връзващи се със свински опашки за горивопровода, охладителната тръба и въздуховода. Всичко е открито и неизолирано. 
Отначало само слушах, после реших да попитам и аз като прост потебител - как аджеба работят тия неодимови магнити при двигателя, като се има предвид, че губят сила при загряването там /особено при дизелите/ - опа, не е ясно... Ами не пречат ли магнитите на компютъра, сензорите и др. електроника - просто да не съм ги слагал в близост до такива елементи, че се повреждали. Няма ли опасност от изтичане на гориво и пожар, като се включва тоя Максор в горивната магистрала като филтър - по принцип нямало, но все пак да ми го монтира специалист. Ами като задължително се слага Максора /който е с мн. силни магнити/ максимално близо до двигателя и там дюзи и прочее ел. - какво правим? Тук съвсем не беше ясно. Ами как работи при дизели без ламбда - работел си прекрасно - а откъде ще дойде икономията, като помпата си пуска каквото и е заложено? Опа, първо трябвало да се натиска педала по-малко, но е добре да се направи реглаж при специалист и т.н. А при проста газова какво става? Абе забърка се леко момчето и се изпусна, че имало и коли дето не работят добре системките, но били малко - ами кажете предварително бе хора, за какви мотори не стават тия неща и да не се лъжем - да, ама не... Плюс това икономията им не е каквато казват - какви тестове са правили като не са производители, а търговци...
Така че - моя оптимизатор няма тия болести като на конкуренцията и е доста по-ефикасен и безопасен, но който реши да слага трябва да има предвид какъв му е мотора и тръбите - ако не му се чете темата, да пише ЛС или на пощата и ще му кажа предварително какво може да се очаква за съответната кола /вече посъбрах опит и данни/. Така рискът да не стане нищо е доста по-малък, а доволните ще са повече.Въпреки това напоследък забелязвам доста поръчки от дизели без ламбда, което е странно - явно хората си правят реглаж все пак, иначе няма много логика.
Поздрави

« Последна редакция: Януари 27, 2012, 12:39:37 pm от caduceus »

Неактивен mzk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 622
  • http://analogov.com
    • analogov.com
« Отговор #197 -: Януари 27, 2012, 04:09:39 pm »
Здрасти caduceus,

Започваш да се сравняваш с конкуренцията, което предвид продукта, който разработваш нито ти прави чест, нито е необходимо.
Все пак не забравяй, че форумът е за свободно споделяне, а ти обърна темата в комерсиална. Толерантни сме и с месеци не сме говорили по този въпрос (очакваме сайта ти).

Не забравяй, че резултати от стендова установка са единственото доказателство за ефективността на системата ти.

Не го приемай като заяждане, това е истината.

Поздрави.

Неактивен caduceus

• Експериментатор
  • Много Напреднал
« Отговор #198 -: Януари 27, 2012, 05:19:37 pm »
mzk
Няма проблеми, вие сте прави за себе си. Извинете ме ако съм минал някаква граница. Идеята беше да се даде малко инфо и за другите подобни продукти и да се избегнат заблуди. Тук както виждате всеки е свободен да каже че това или онова работи или не работи, къде е сложено и какви проблеми има.
Относно тестовете на стенд - могат да дадат резултати, но на кола се вижда най-добре - особено добре на газови и метанови инжекциони. Стендът е ограничен в една конструкция, а типовете двигатели са доста, горивата също. Опитах се да направя нещо с техническия в Русе, но дали щото са в сесия или друго, никакъв интерес - две писма до началниците и един вътрешен човек ангажирах, нищо и половина. Ще пробвам в Софийския, там са обаче по електромобилите и не е ясно как ще се отнесат към моето оптимизаторче  :) Сайтът се бави, защото синът е в сесия и ще го пуснем като приключи с изпитите - иначе жената ще ме довърши ако изкара някоя двойка  ;D
Поздрави 

Неактивен Vetap

• Сериозно Активен
  • Публикации: 423
« Отговор #199 -: Февруари 03, 2012, 02:50:41 pm »
Caduseus, стягай се! Ето я конкурецията. Тия немци са доста сериозни:  http://pesn.com/2012/01/31/9602028_New_Generation_Bios_Super_Simple_Fuel_Saver/
« Последна редакция: Февруари 03, 2012, 08:27:12 pm от altium »

Неактивен caduceus

• Експериментатор
  • Много Напреднал
« Отговор #200 -: Февруари 03, 2012, 09:31:57 pm »
Vetap
Да, това нещо работи с оргонно поле подобно на всякакъв род Манабокси и Манаплейти. Т.е. това са пасивни оргонни излъчватели на позитивно поле, което е имплантирано по различни начини - чрез ВН заряд, напластяване, формообразуващи полета и т.н. Нищо ново под слънцето  :)
Ефективността на конкретното цитирано устройство е около 5% по данни на ползвали го мои познати, слага се предимно вътре в резервоара. Няма магнитно действие, а е многослоен обърнат оргонен Райх акумулатор, напластен чрез галванизиране, със най-външен металически слой и най-вътрешен органичен. Мисля, че имаше и на Вебер подобно нещо, но то ползваше и т.нар. радиестезична батерия от повтарящи се конусни форми на метална пръчка. Всички тези неща работят, но полето им не е достатъчно силно. 
Има да ме гонят още доста време - аз оттам се връщам  :)   

Относно анкетата - на място в Ловеч помолих няколко доволни потребители на оптимизатора да дадат някакво мнение във форума и да гласуват, но не им се занимавало с глупости  ;D
Поздрави

ПП
Сега четох данните от теста на устройството. При извънградско движение 10,7% икономия, естествено при читав тестов автомобил със разход 3,7/100 и резервоар 10 л. Не е лошо за парче метал
« Последна редакция: Февруари 03, 2012, 10:13:02 pm от caduceus »

Неактивен Vetap

• Сериозно Активен
  • Публикации: 423
« Отговор #201 -: Февруари 06, 2012, 02:27:31 pm »
Да, изглежда е така, както казвате, но от информацията личи, че ги продават гадовете и все още няма оплаквания. Caduceus, искренно ти желая успех и то не само в България. Трябва повече активност!

Неактивен caduceus

• Експериментатор
  • Много Напреднал
« Отговор #202 -: Февруари 24, 2012, 07:44:40 pm »
При карбонов тръбопровод  :o и газов инжекцион Заволи резултатите не са задоволителни. Сега се установява точно защо, впоследствие се разбра и че е имало други проблеми с колата при газифицирането - смяна на софтуер и прочие. Може нещата да не опират до оптимизатора, но все пак да го спомена, защото ми е първо слагане на карбонова тръба. Вече ще гледам да казвам тук само проблемите, а не успехите, за да не звучи като реклама  :)
Поздрави
« Последна редакция: Февруари 24, 2012, 07:46:25 pm от caduceus »

Неактивен caduceus

• Експериментатор
  • Много Напреднал
« Отговор #203 -: Март 05, 2012, 12:32:03 am »
Доживях днес да видя и менте на оптимизатора ми  :o Естествено неработещо, само на вид горе-долу подобно. Ако Ви продават такива неща, гледайте за наличие на телефон, ел. поща, фирма и адрес на кутията - ако има въобще такава.
Поздрави
« Последна редакция: Март 05, 2012, 12:34:13 am от caduceus »

Неактивен caduceus

• Експериментатор
  • Много Напреднал
« Отговор #204 -: Март 05, 2012, 08:09:09 pm »
Аз виждам 12 гласували, 9 от които положително и един без промяна /дизел без ламбда/. Повече от това накъде? Естествено, аз не съм гласувал, защото е некоректно.
« Последна редакция: Март 05, 2012, 08:14:19 pm от caduceus »

vodoley71

• Гост
« Отговор #205 -: Март 05, 2012, 08:34:05 pm »
Затова е хубаво да се предоставят повече реални данни от измерването на ефективността (особено чрез стенд за ДВГ!) на всички тези продукти. Все още е странно защо няма нито един гласувал в анкетата.

Аз също съм за изследване на ефективността чрез стенд. Това наистина би било много полезно, въобще!
Сигурен съм, че в този форум много от участниците са заинтересувани за екологията.
caduceus, за теб впечатлението ми е ,че си изпипваш нещата наистина професионално. Липсата на такова изследване е един голям пропуск, един тъмен облак на фона на тюркоазеното небе.
« Последна редакция: Март 05, 2012, 08:40:31 pm от vodoley71 »

icrow

• Гост
>
« Отговор #206 -: Март 05, 2012, 09:32:04 pm »
 Според мен тест при такъв вид оптимизатор било то К1 или някакъв друг оргонен би бил само ориентировачен дали има някакъв ефект! Но всяка кола си е различна дали ламбдата работи добре или от какъв материал е изработен Д.В.Г. в общи линии при всеки ще е различно. Относно мощността примерно при моята кола в началото се увеличаваше, а сега колата почна да става много по-тиха и по плавно ускорява все едно не работи добре а заряда поне на пръв поглед изглежда силен. Предполагам защо е така, но мисля първо да проверя и тогава да пиша. За разхода не мога да кажа защото я карам по рядко и за по 6 км. Към края на март ще ходя до Бургас и ще я видя.

Уточнявам не ползвам К1, но принципа е същия!

vodoley71

• Гост
« Отговор #207 -: Март 05, 2012, 09:40:29 pm »
Колега,
теста се прави на конкретен автомобил на принципа: преди и след това (след 50км, след 100км., след 500км. или след...нещо друго), знам ли!
За любител експериментатор не са малко пари , но при условие, че съществува серийно производство, това е просто задължително.
« Последна редакция: Март 05, 2012, 09:43:34 pm от vodoley71 »

Неактивен caduceus

• Експериментатор
  • Много Напреднал
« Отговор #208 -: Март 05, 2012, 09:51:30 pm »
Много поетично е това за тюркоазеното небе и облака  :)  Нека стъпим сега на земята. Въпреки осъществяването на някои контакти и първоначални договорки, се оказа че нито ТУ Русе, нито ТУ София проявяват някакъв интерес. Исках изследването да е в научно учереждение, за да няма съмнения за манипулация на данните. Като не съм им в програмите, да са живи и здрави, ще мина и без това. За какво ми е стенд, при положение че имам достатъчно продажби чрез вторични и третични контакти от доволни клиенти? На кого да доказвам нещо? Статистиката ми вече се базира на повече от деветдесет коли - и е ясно кое как е и колко е. Освен това на никой не съм отказал връщане, ако се случи така, че оптимизаторът не работи на конкретна кола - основно дизели. В повечето случаи проблемът е в автомобила - рециклирам за моя сметка и го слагам на друг, на който тръгва ОК. Така всички са доволни и няма скрито-покрито. Все пак такива случаи слава богу са единици.
В духа на форума съм споделил всичко което мога и е разумно - с цел който иска, да върви по правилния път, без да се спъва, пада и става като мене. Другото опира до действия :)
Във темата има анкета от която се вижда как са нещата. Идеята за нея не е моя, но благодаря на всички, които участваха! Без вас, колеги - които ми гласувахте доверие в началото - нямаше да имам сегашния си опит. Още веднъж благодаря!
Поздрави и успехи
« Последна редакция: Март 05, 2012, 09:57:54 pm от caduceus »

icrow

• Гост
« Отговор #209 -: Март 05, 2012, 09:56:34 pm »
 Съгласен съм vodoley71, но примерно при производството на турбо компресор, а в случая нито може да се каже, че работи при еди какви си двигатели, марки, модели нито какви точно ще са резултатите. Най-хубаво би било да се направи каталог с 10 20 коли, на които е слаган и съответните показатели преди и след, но пак няма гаранция дали на твоята кола която е тествана в списъка ще стане! Примерно на един приятел слагах пирамидалния ми концентратор на неговото Поло, мощноста се дигна но разхода си остана пак висок. Казах му, че има проблем с ламбдата, но на него не му се занимаваше да се разправя и така си я караше, до като не отиде на технически преглед и на газ анализатора показа много завишени показатели, естествено се оказа, че ламбдата е сдала багажа и му се наложи да я смени, след което нещата си дойдоха на мястото.
« Последна редакция: Март 05, 2012, 09:59:05 pm от icrow »