Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Алдо Коста - Работещ гравитационен дисбалансен двигател

<< < (5/11) > >>

Радeв:
Опитах се да направя нещо но нищо ... :)
Дори и при най-доброто лагеруване и баланс ме съмнява че ще проработи. Проблема идва от там че рамото с падащата тежест се отваря твърде късно.......
Но тъй и тъй съм се развхрил може да направя и руското колело... :)

mzk:
Радко,

Пробвал съм симулация на тази установка, която си направил и ти, но няма начин тя да тръгне.

Причината е, че правилото на лоста се нарушава твърде късно, 30-40 градуса (и повече) след като премине 12 часа.

Пробвах да променя минималния ъгъл в колената на всяка една от осите, но това не води до нищо положително.

Осъзнаването на правилния принцип на гравитационното колело се улеснява от представянето на лостовете като сума от два вектора:

Що се отнася до колелото на Алдо, там има нарушение на правилото на лоста, но е необходима енергия за преместването на тежестите, която никак не е малка. Въобще конструкцията е доста лоша. Много по-грамотна и вероятна да работи е тази на Михаил Дмитриев. За съжаление последният все още не е показал самозадвижващ се гравитационен мотор.

coke2k:
Възможно най-простата причина поради която това няма да тръгне да се върти е, че броя на разгънатите лостове е винаги по малък от броя на сгънатите (уравновесено е от към сила по рамо). Разделете го мислено на две по вертикалата и пребройте левите и десните лостове и колко от тях са разгънати и колко не....
Поздрави

emilvtc:
eng. Radoslav,

Кефи ме ентусиазма ти. За нула време си спретнал опитния образец. Де да имах и аз твоя ентусиазъм ...

Относно постановката - точно за нея казах, че на клипа постнат по-рано я манипулират с вентилатор.

Виж (ако не си го разгледал де) линка от предишният ми пост:

--- Цитат на: emilvtc в Август 04, 2011, 03:13:46 pm ---Не бях разбрал, че диаметрите на колелата са различни.

Според руснаците "Колесо с рычагами, складывающимися внутрь" (http://khd2.narod.ru/mechanic/levers.htm#COLLAPS_CALC ) това е по-переспективния вариант. Даже твърдят, че се получава и "положителна" работа ...

--- Край на цитат ---

Може би си струва да се експериментира с нея.

Твоята постановка можеш относително лесно да я модифицираш то тази от линк-а. (стига да ти се занимава де)

Опитах се да направя анализ на системата и установих, че съм забравил доста от теорията  :(
Не ми е ясно и как да се опише и изчисли момента на свободно падане на тежестта ...

Някой може ли да помогне с анализа на системата ?

move_heat:

--- Цитат на: Иван Димов в Август 05, 2011, 09:25:25 pm ---   Ако за 1 секунда периферията на колелото се премества на разстояние dx, значи всички тежести намиращи се на тази отсечка dx се преместват във вертикално направление в най-горната и най-долната точка на колелото. Общата маса на тези тежести е m=q.dx и щом ще ги вдигаме вертикално, ще извършим работа А=G.2.dr, където G [N] е силата на тежестта им. Тази работа А е за най-горната точка на колелото. Долу се извършва аналогично същата работа А. Или общата работа за тази една секунда е 2А. Работа за секунда е мощност. Така като заместя в А плътността q=Q/(п.r) получавам входната мощност. Оказа се, че входната мощност на теория е точно равна на изходната както се вижда от приложените два файла.

--- Край на цитат ---

Браво г-н Димов, този резултат винаги се получава при добре направени сметки, в които все пак- силите на триене са пренебрегнати.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия