Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Алдо Коста - Работещ гравитационен дисбалансен двигател

<< < (9/11) > >>

врановски:
krasias, как ще проработи, като поплавъците изплуват, защото са по леки от водата в цилиндъра. Тоест обема в посоката на въртене, така както е анимацията е с по- малка маса. Тогава Mp=m.(R - r)<Mвода и затова по скоро ще се завърти обратно до равновесната точка.
--- Цитат на: PyroVeso в Юли 16, 2014, 07:15:52 pm ---На мен ли ми се струва, или колелото от първия линк се върти обратно на логиката? Там където рамото, върху което действат топчетата, е голямо - то се качва нагоре, вместо да слиза, и обратно - при малкото рамо натежават :) :) :)

--- Край на цитат ---

Не само на теб ти се струва, всичките се въртят обратно.

krasias:
 врановски, поплавъците преместват тежести, ако не си забелязал. А аз го давам като пример за принцип който може да се доразвие, имам идея как да се направи по добре.

juliang:
Погледнете прикачената картинка.
Погледнато откъм съда, а не откъм маховика, системата на картинката се върти обратно на часовниковата стрелка. Тежестите които са към наблюдателя падат надолу.
Сега искам да се фокусирате върху поплавъка, който е по-близо до маховика - този който се вижда че е на хоризонталната ос.
Кажете ми - в този момент показан на снимката неговата сила на плаваемост накъде е насочена?
Ми да ви кажа - нагоре е насочена. Точно наобратното на това дет ни трябва. А имайте предвид, че тоя поплавък трябва да има много голяма плаваемост, тъй като успява да вдигне и двете тежести.
И т'ва няма да тръгне...

П.С. да не говорим, че точно в тоя момент поплавъка е изместил едно количество вода в срещуположната на него посока на съда. Т.е. в задната (на снимката) половина на съда има повече вода отколкото в предната. И съда отзад тежи повече отколкото отпред. Колко повече - ами поне колкото теглото на двата топуза, щот иначе той няма да може да вдига тежестите (закон на Архимед)...

Maistora52:
При модела с поплавъците имаме огромно триене - веднъж за изолация водата да не изтече от съда, второ, вътре във водата самите поплавъци са много инертни, и трето - повдигащата поплавъка сила го законтря още във водоравно положение на осите и пречи на същите да се задвижат и да изтеглят тежестите. Това е почти нерешима задача за домашен майстор.

Дадените от Снайпер линкове са интересни, но в тези постановки има множество чисто конструктивни уловки. Въпросът опира основно до идеален баланс преди поставяне на топчетата и правилна настройка след това на всеки отделен спирален улей. Необходими са поне 16 броя - колкото са показани на клиповете, но то зависи от големината (диаметъра) на топчетата и тежестта им. Колкото повече - толкова повече!
Това дето виждате, че има обратно въртене, се дължи веднъж на зрителна измама - спирайте клипа във всяка интересна позиция, и ще видите, а има и друго - самите въртящи се спирални улеи и в пълна компоновка и в частична, са показани да се въртят нарочно в двете посоки, но то е защото има и изглед отзад - без показване на плавен преход на "камерата" за изглед отзад.
Аз на бърза ръка разгледах как точно изглежда един отделен спирален улей като си изрязах първо една лента от хартия и я огънах да видя възможно ли е тя да добие показаната форма, а проверих същото и с метална лента. Възможно е. Много интересна крайна форма се получава - бих казал - нещо като "спирална галактика", или "спиралата на Фибоначи". И колко може да се "събере" тази спирала, т.е. колко може завиващият се навътре край да се приближи към центъра?
Пожелавам успех на Снайпер в трудната задача!

Snaiper:
Благодаря за поясненията.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия