Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Алдо Коста - Работещ гравитационен дисбалансен двигател

<< < (10/11) > >>

врановски:
Мен ако питате, трябва да се ползват тези колела за мощност, като маховик, а движението да се задава от вятър, вода или нещо друго, което с малко сила да преодолее граничното дебалансиране. В тези конструкции е достатъчен малък импулс и тръгват.
krasias, ако искаш да пробваш, вместо архимедова сила, изискваща уплътнения за флуида, както отбеляза Майстора, сложи постоянни магнити. Така оста с двете тежести ще се избутва по плавна траектория начертана от постоянните магнити в 4ти квадрант. Липсата на триене с голямо рамо ще ти намали загубите.
Въобще дали ще бъде чупещо се рамо, удължаване или друго, най-елегантно е с постоянни магнити, описващи линия на стесняване.
Успех

juliang:

--- Цитат на: Maistora52 в Юли 17, 2014, 07:47:51 am ---При модела с поплавъците имаме огромно триене - веднъж за изолация водата да не изтече от съда, второ, вътре във водата самите поплавъци са много инертни, и трето - повдигащата поплавъка сила го законтря още във водоравно положение на осите и пречи на същите да се задвижат и да изтеглят тежестите. Това е почти нерешима задача за домашен майстор.

--- Край на цитат ---
Поплавъка отчиташ нивото на газта в бутилката на колата предава положението си навън чрез магнит, без да има разхерметизиране на бутилката и някакви уплътнения. Така че група магнити би могла да предаде силата на поплавъка върху топузите запазвайки херметичността на съда и елиминирайки конвенционалните уплътнения и триенето в тях.
Не че и при такава постановка ще тръгне де ...

П.С. писали сме с Врановски едновременно :)

Иван Димов:
   Това с поплавъците ме развесели. За да изплува нещо над водата, то то е по-леко от нея (с по-малка плътност). Ако се абстрахираме от водата изглежда, че имаме превес на тежестта и посоката на въртене е правилна. Тя водата не участва във въртенето като тежест, защото се "плъзга". От друга страна, поплавъците като се въртят надолу в същото време силата на Архимед ги натиска нагоре и при това положение не само, че машинката няма да се върти сама, но ако я въртим с двигател, то той ще харчи повече ток от обикновено. Много интересен експеримент! С него може да се докаже невалидността на ЗЗЕ (закон за запазване на енергията) и възможността енергията да се превръща в "нищо". Същото се доказва и с моята "жироскоп-спирачка".

п. п. Не е нужно тежести да "стърчат" навън. Плъзгачите за поплавъците може да са вътре като диаметри на цилиндъра с вода.

Maistora52:
А пък мен ако питате, само с обяснения не става. Поне вземете и начертайте това което предлагате.
Чертането е необходимо защото така изчиства още в зародиш някои недомислия. Отделно, че е по-прегледно.
Ако правилно съм разбрал Врановски за траекторията на магнитите в 4-ти квадрант - няма да стане. Реакцията на Ленц "убива всички деца" в нас! - т.е. магнитът като "хване" добре, но после трябва и да "пусне", а за това трябва допълнителна сила.

врановски:
Точно това имах предвид, за да изплува трябва общата маса на изместената вода да е по- голяма от масата на поплавъка, независимо дали има тежести. Тук целта е чрез рамото да се спечели момент, но аз не съм убеден, че водата като се върти и изравнява теглото, защото поплавъка не се върти и остава по-лек от водата в линията на рамото. В най добрия случай ще имаме сумата от М1 на изплуващата но не напълно прибрана ос G1-G2 по разликата в двете рамена и М2 на напълно извадената ос G1-G2 по пълната дължина на рамото извън резервоара. Ако М2-М1- загубите от триене не е отрицателно или нула ще тръгне, но най вероятно пак ще трябва малко помощ.
Майсторе привет, прочети внимателно, не трябва привличане на на желязо от магнит, а отблъскване на магнит от магнит. Така няма да залепват, асамо ще отклоняват към стесняване, към намаляване на рамото.
Успех

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия