Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Захарта - чиста, бяла и смъртоносна
Аtos:
Много сложно за мен дойде второто ти изречение, особено последната му част...затова и не смея да го модерирам - и понятие си нямам какво искаш да кажеш?
Дай да я видим тази технология?
Радико:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/istoriyata-na-edna-zhena-preborila-rak-na-gardata
Това е втората статия по конкретния случай на която се натъквам в нета. Дали и първата не беше пак в дира, както и да е.
Не технологията на лечние е от значение за тази тема в нашия форум. За технологията си има конкретна подходяща тема и като се има в предвид значимостта и за спасяването на човшки животи е задължително да се обсъжда там а не тук. За тук за значими само няколко изречения от цялата статия:
--- Цитат ---Тя е в последен стадий на рак на гърдата, с метастази не само по костите, но и в лимфните възли. При такова състояние прогнозите за живот са около три месеца, казва д-р Христо Дамянов.
--- Край на цитат ---
По надолу жената сподля:
--- Цитат ---Аз не ям месо, вегетарианка съм. Няколко години след това се отказах и от рибата. Наблягам на зеленчуците и постната храна, плодове също, например ябълка, ако ми се хапва плод. Сега през лятото имаме толкова прекрасни плодове и си позволявам да опитам. Но месата, сметани и тем подобни не съм ги близвала. Кафе, алкохол, цигари да не говорим, които са абсолютно забранени.
--- Край на цитат ---
От това се разбира, че няколко години след като е станала вегетарианка се е отказала и от рибата. значи е вегтарианка от години а прди 18 месца е била на смъртно легло. Та питам се помогна ли и вегтарианството, по точно за какво и е помогнало? Да се отърве от смъртния одър или да стигне до него. Защото това което е сигурно в случая е, че от смъртта я е спасил доктор Дамянов а не вегетарианството. И малко по нагоре чета, че и киселото мляко било вредно!!!!
Ако има поне едно нещо полезно в тези 111 хиляди квадратни километра то е киселото мляко.
За мен извода е следният:
Щом като слагат на равно по вредност киселото мляко с кафето, аз който пиех по две кафета на ден от утре ги правя на четири.
Моя приятелка, също вегетариянка не можа да стигне до този доктор. И на нея вегетарианството много и помогна за последният и път.
Аtos:
Ние сме проектирани, да ядем месо!
Поне производните му белтъчини в други животински продукти - яйца, мляко...без тях метаболизмът търпи насилствени промени, които може да са фатални, ако духовно и енергийно човек не е подготвен за подобен преход.
Радико:
http://megavselena.bg/poleznoto-privikvane-kym-kofein/
Тази статия добавя още един довод в полза на изказванто ми от по горе:
--- Цитат ---Щом като слагат на равно по вредност киселото мляко с кафето, аз който пиех по две кафета на ден от утре ги правя на четири.
--- Край на цитат ---
Нещо повече.
Мамят ви колеги, Мамят ви. както кафето така и захарта е изключително ползна за организма. Всеки който твърди, че захарта е вредна е или измамник или "ретланслатор" повторител спомагащ дйността на някой измамник твърдящ че захарта е вредна.
Ksurnev:
Колеги, Радико е прав. В нашия край има една народна мъдрост: " БЛАЧКОТО БАЛНО НЕ ЗНЕА"
Но има една подробност - тези, които консумират повече животински мазнини, ако консумират и повече захар, мазнините им се лепят ЯКО.
На "организама" му е по-лесно да си набави енергията от захарта, а мазнините да ги слага на депо.
Въпрос на баланс.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия