Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Реални резултати от лечение на рак с алтернативна медицина
neznaiko_bv:
--- Цитат на: GreenHulk в Ноември 06, 2016, 12:54:28 pm ---Активна работа с положително самовнушение като метод за препрограмиране на дейността на мозъка - често мислено произнасяне на словесните формули "Ще оздравея" и "Ще се подобри положението ми"
--- Край на цитат ---
Досега само чета в този форум и не пиша, поради някои принципи, но това не мога да подмина.
Greenhulk, подвеждате хората, а навярно и сам себе си. Не, че толкова много хора могат да се самопрограмират успешно. Повечето трябва преди това да направят някои доста сериозни промени в себе си.
Предложените от вас формули казват на подсъзнанието - "Аз съм болен", "Аз съм зле", ама някога си ще се оправя. По-действащо е, ако не е в бъдеще време, а в сегашно:
"Аз съм здрав", "Аз съм в чудесна форма".
Радико:
--- Цитат ---По-действащо е, ако не е в бъдеще време, а в сегашно:
"Аз съм здрав", "Аз съм в чудесна форма".
--- Край на цитат ---
Когато болен човек изрича тези думи какво се явяват те, каро каво можеш да ги определиш, като истина или като лъжа.
Винаги истината е за предпочитане. мисля, че не си даваш сметка за дълбочината на която действа човешката мисъл. Изричайки подобни думи ти внушаваш на подсъзнанието си че си здрав и че няма смисъл организма да се мобилизира за борба със заболяването. Все едно в домът ти да влезе крадец и ти да си викаш:
- Няма крадец не го виждам, няма крадец не го виждам. Да след известно време найстина няма да има крадец в домът но заедно с него ще изчезне и всичко ценно.
Виж ако си повтеряш:
-С тигана по главата, с тигана по главата "а тефал мисли за всичко" тиганите им са масивни и тежки, резултата ще е доста по различен нали.
Така и с болестите залъгването не е за предпочитане. Едно е "здрав съм" друго е "оздравявам"
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Ноември 07, 2016, 09:57:22 am ---Така и с болестите залъгването не е за предпочитане. Едно е "здрав съм" друго е "оздравявам"
--- Край на цитат ---
Точно така е!
"Оздравявам" - сега, в момента се случва, а не "здрав съм", нито "ще оздравея"!
GreenHulk:
--- Цитат на: neznaiko_bv в Ноември 07, 2016, 09:19:12 am --- По-действащо е, ако не е в бъдеще време, а в сегашно:
--- Край на цитат ---
Формулите - ТОЧНО В ТОЗИ ВИД - са от Духовния Учител Беинса Дуно (Петър Дънов), който е работил в България още преди Луис Хей да е била родена. Той е давал самовнушителни формули и в бъдеще, и в сегашно време, от което логичния извод трябва да бъде, че може и по двата начина, предполагам, че зависи от областта, която касаят.
Още не съм намерил кой "велик ню ейдж експерт" е измислил тази глупост, но явно много хора са се вързали. Ще ми е интересно, ако някой знае, да ме информира кой първи е почнал да твърди, че трябвало само в сегащо време, щото...
Учителя е давал в смисъл, че методите му са проверени (с положителен резултат). И едва ли правещите платени семинари и "бестселъри" "монаси продали ферарито си" разбират повече от него!
neznaiko_bv:
Greenhulk,
Ако напишеш нещо, което ти лично чувстваш и имаш опит, ще го прочета с интерес, ама да ми цитираш "авторитети" - не. Не желая да те засягам, но ако в твоята реалност Дънов е източник на абсолютната и безусловна истина, то в моята не е. Дискусия от типа "кумирът ми е по-добър от кумира ти" не мога да водя, защото кумири нямам, вкл. религия не изповядвам. Ню ейдж не ме интересува, на разни семинари са ме завличали 2-3 пъти и само съм се убеждавал, че са боза. Затова не мога да ти кажа дали някой "ню ейдж" гуру говори подобни неща. Ако да вярваш на вътрешното си аз и опита си се счита за "ню ейдж", значи и аз съм такъв, въпреки че смятам, че класифицирането и категоризирането на хора е неуместно. Най-ироничното е, че за Луиз Хей съм чувал от приятели, които са активни последователи на Дънов, най-вероятно, от преди ти да се родиш. Дори и да съм чел нещо от нея, то явно не ме е впечатлило толкова, че да запомня този факт.
Това, което написах, е личен опит. С рак, за мой късмет, не съм се борил, но вируси, които са държали приятели, водещи здравословен живот, болни със седмици, съм успявал да разкарам за по-малко от 24 часа.
Радико, Атос,
Естествено, че и "Оздравявам" работи, просто смятам, че "Здрав съм" е по-бързо. Не се наемам да споря за това, защото зависи не какво си повтаря някой, а какво вярва/знае/усеща убедено вътре в себе си. Затова и написах, че при повечето хора никакви формулировки няма да работят правилно, ако първо не направят някои сериозни промени в себе си. По-точно в начина си на мислене, но е дълго за описване.
Не знам защо приравнявате "подсъзнанието" с компютър, работещ на Бейсик. Смятате, че то е нещо толкова елементарно, че не различава реалност от желано ли? "Здрав съм" просто му казва "искам да съм здрав сега, а не някога в неопределено бъдеще" и то заработва най-бързо. Ако ще е "оздравявам", то поне да е със срок.
Такова е моето лично мнение. Всеки да си решава сам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия