Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Реални резултати от лечение на рак с алтернативна медицина
Радико:
Госпожо спирридонова. Само да ви обърна внимание:
Пиенето на гроздов сок е безползно защото раствератрола се съдържа изключително и само в ципата на гроздето. Във виното го има защото се получава спиртен извлек от ципата. Аз като си правя вино не мачкам гроздето а го мелям с машинка за месо много бавно е но така е гарантирано по добър и качествен извлек. И задължитлно в комбинация с аспирин.
Margarita Spiridonova:
Радико-Благодаря много за пояснението .Е няма как, щом е така, ще го ударим на винце .Да става весело.Само да не ми стане навик ;DА сега сериозно .Наистина ще си поставя за цел да прибавя към менюто си колкото ми е възможно по честа употреба на вино+ аспирин както казахте . Искам да попитам какво да бъде минималното количество вино , и аспирина в него ли се разтваря или се пие отделно. Благодаря
lpoik:
Това лечение с виното го практикувам всяка вечер,но не съм слагал аспирин.Вчера сложих един директно във виното за проба,не разбрах промяна на вкуса.Имам си голяма асма и то предимно Отел(червен) правя си всяка година вино.За пиене е малко тежко,затова не бива да се прекалява,но по една чаша от 200г.е добре. Успех на всички в лечението.
smsi-h:
Може да се позапознаете със скритите страни на истината.
Онкология – процветающий бизнес - https://www.kramola.info/vesti/metody-genocida/onkologiya-procvetayushchiy-biznes
Статията е Отрывок из книги Бориса Гринблата "ДИАГНОЗ - РАК: Лечиться или жить?».
Едно допълнение от мен по отношение на виното. Само червеното грозде натрупва в обвивката си ресвератрол, и то когато изпадне в положение да се бори в процеса на напълване и развитие на зрънцата срещу различни микроорганизми. Т.е. ресвератрола е естествена защита на гроздето, негов имунен отговор. Да, ама нали ако не пръскаме гроздето, микробите ще го изядат и за нас няма да остане нищо. А сега де... Как да направим така, че хем да има грозде наесен за нас, хем да е преболедувало, с цел да прсъстват наесен в него полезните вещества?
Ми много просто. От последното лято нашето грозде не го пръскаме с разни медносъдържащи препарати и разни други химикали. Пръскаме единствено със сода бикарбонат, на 15 литрова пръскачка се слагат максимум по 10 грама. Целта е водата да стане алкална. В това е цялата тайна, повишена алкалност. А за налято баща ми се зарече да изхвъри даже и содата от употреба. Решил е да пръскаме гроздето с разтвор на дървесна пепел, успоредно с което и ще се наторява гроздето с микроелементи от пепелта.
Между другото... Преди няколко години в този форум имаше една тема, в която един биохимик, софиянец, поразказа интересни нещица по отношение на ферментациите. Обаче, най-фрапиращото за бен беше твърдението му, къде се намира най-мощния природен антиоксидант, който е свободно достъпен и практически е безплатен, и въпреки това, свръхефективен. Вече не помня как се казваше веществото. Фрапиращото за мен е, че този антиоксидант се намира единствено в утайката на виното, която почти винаги се изхръля или пък влиза в казана за ракия и в него му се вижда работата.
Радико:
smsi-h
Допълнението ти е много точно. Поради същите причини съм изтъкнал по нагоре, че е желателно да се пие вино от устойчиви сортове грозде който не се нуждаят от пръскане. А те не се нуждаят от пръскане защото могат и сами да се защотят, тоест имат много раствератрол в ципата си.
Сега относо дозировката тов а е много трудно да се каже категорично дори от доктор, но все пак ако поразсъждаваме малко???
Много отдавна отдавна, а в някой села по северозападна България все още се практикува:
За закуска една голяма паница надробен хляб залят с чаша вино. Хората практикуващи тази "диета" въпреки подигравателното отношение на други към нея обикновено доживяват до дълбока старост в пълна кондиция и работоспособност. Разсъждавайки върху този факт стигам до две заключения:
Първото естествено е, че по една чаша сутрин и вечер е много добра доза.
По интересно обаче е второто което е свързано с ролята на хляба.
Пропуснах да спомена, че тази "попара" се прави със стар твърд хляб и понеже виното не е топло не успява да го размекне много. Налага се човек да си дъвче сериозно.
Много от активните съставки на растителната храна не могат да достигнат или достигат в доста малки количества до организма на човека. Причината е, че в стомаха се отделят вещества инхибитори които ги унищожават. Такъв е случаят със витамин "С" примерно. Напълно възможно е да е така и със активните вещества във виното.
Повечето от тях, включително и рествератрола са спиртен извлек. Това означава, че имат някаква слаба връзка, дали валентна, дали дисоциативна но я има. Алкохола има свойството да навлиза в организма и през лигавицата на усната кухина. Раствератрола който е свързан с него ще премине и той теглен от връзката "макар и слаба" Извода е, че докато дъвчеме попарата даваме възможност на активните вещества на виното да проникнат в организма ни заобикаляйки инхибиторите в стомаха. Значи или попара или пиене бавно на малки глътки с максимално дълго задържане в устата на всяка глътка по една чаша сутрин и една вечер. Аспирина прдваритлно разтворен в чашата, и това по гореописаните причини. Ако влязат двете вещества по еди и същи път ще действат гарантирано едновременно. Това е моето мнение по въпроса, дали съм взел под внимание всички фактори не мога да съм сигурен, но ми изглежда напълно логично.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия