Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Реални резултати от лечение на рак с алтернативна медицина
Иван Димов:
PyroVeso, може ли да се замести кленовият сироп с глюкоза - доколкото съм чел тя най-бързо се възприема. Дали ще се свърже със содата? Питам само от любознателност.
Maistora52:
Растението бъз е основно два вида - дървовиден и тревен. Обичайният е тревният бъз, дето расте навсякъде по дерета, покрай огради и синори.
Знам, че трябва да се внимава с плодчетата - съдържат отровни алкалоиди и не трябва да се приемат зрели сурови, съответно и извлек от зрели сурови плодчета (зърна). Трябва да преминат топлинна обработка, за да се разрушат отровните алкалоиди.
Внимавайте и с количествата - "Няма отровни вещества - има отровни дози!"
Вероятно обаче точно отровните алкалоиди помагат при разни заболявания.
Аз съм опитвал сок от бъзови плодчета и съм отвратен и от вкуса и от ефекта. Ставало ми е зле.
Внимавайте и с рецептите. ПироВесо е много прав - слушайте внимателно какво ви обяснява.
Желая всекиму ЗДРАВЕ!
И - внимавайте!
mi68:
Здравейте,
Този месец подхапвам 5-6 зърна от тревис бъз. Учудващо е доста сладък като боровинки. За сега леко ме разхлабва, храносмилането ми работи на бързи обороти.
На времето имахме една коза, като се наяде с листа бъз млякото горчи едва се пие.
Изказвам собствено мнение по въпроса. Средата (ефира) не са неутрални, а отрицателни, ако изкуствено завишиш отрицателността с отрова, организъма се подмладява и мориш вредните гъбички и бацили.
PyroVeso:
@Иван Димов
Не съм сигурен, а и не знам някой да е изследвал, точно кои захариди от кленовия сироп образуват комплекс със содата... В кленовия сироп има голямо количество захароза (дизахарид), но също така - олигозахариди и карамелни вещества. Глюкозата е сравнително просто съединение (монозахарид) и, доколкото, знам не е склонно към комплексообразуване.
От друга страна обаче при химиотерапевтичния вариант на метода се използва точно глюкоза (което ме навежда на мисълта пък че там тя най-вероятно се свързва химически с агента...).
Дори кленовия сироп да може да се замени с глюкоза - не е известно при какви условия тя образува комплекс (или някакъв вид химическо свързване) със содата /например - възможно е температурата на теоретичното образуване на този комплекс да е НАД температурата на разлагане на содата или глюкозата.../.
Въобще - когато един метод е открит емпирично и е извлечен от практиката, без зад него да стои теория и солидни научни изследвания, най-добре е да го следваме дословно и без да си правим излишни експерименти. И без това достатъчно проблеми за решаване внасят примерно индивидуалната чувствителност на пациента, свойствата на конкретния тумор и т.н..
Чичо НОНЧО:
Здравейте, приятели!
Искам да споделя нещо, което за мен е радостна вест, а за много от вас сигурно ще е любопитно.
От години под езика ми растеше нещо като брадавица или папилом. Процесът беше толкова бавен, че не разбрах кога точно се появи, но със сигурност е поне на 10-15 години. В последните месеци обаче нарасна толкова, че езикът ми бе все там и направо ме влудяваше. Започна и да ме наболява.
Обмислях вариант да го отстранявам по някакъв начин. Първата ми спирка беше при зъболекарката.
Тя погледа, помига неразбиращо и рече, че трябва да се консултира...... Джипито каза,че ще се наложи хирургична намеса и да направя консултация с хирург.
Тогава обаче докато си '' чоплех" в Мазето.нет. попаднах на пост №25 от настоящата тема.
Признавам - никога не бях чувал за вит. Б 17 нито пък съм имал представа за лечебните свойства на кайсиевите ядки. Знам само, че преди много години с шурето варихме кайсиева ракия и един ден седнахме да играем табла в компанията на литър ракия и ок. килограм кайсиеви ядки. Ей богу-на другата сутрин и двамата бяхме полумъртви. Имах чувството, че главата ми е в менгеме и някой непрекъснато се мъчи да стяга още, и още... Същото беше и положението с шурека. Абе щом съм го запомнил сещайте се - от тогава минаха най-малко 20 г.
Извинете, отплеснах се!
Та след като разгледах още статии за кайсиите и изхождайки от това, че папиломите и разни видове брадавици са си ракови образувания набързо се снабдих с две шепи костилки и миналата неделя- 29-и хруснах десетина ядки. Продължих така и през следващите дни. В Четвъртък онуй нещо под езика ми като че взе да се бунтува - усещах го още по-уголемено и болезнено. Не ме е срам да кажа, че започнах да се тревожа не на шега. Последната ми мисъл, когато си легнах беше, че май наистина трябва да се вземат някакви мерки.
Но дойде Петък! Почти първата ми мисъл след събуждането ми беше като последната от вечерта.
Пипам с езика обаче и.. кво да видиш- усещам, че нещо се е променило. Все още озадачен застанах пред огледалото и в първия момент не повярвах на очите си - папиломчето го нямаше. Само на негово място беше останала една бяла точка като..хм..изгорено! Вечерта брадавицата беше розова та чак червена. До края на деня изчезна и това - беличкото. Направо като чудо някакво!
Та смело мога да потвърдя, че каисиевите ядки наистина имат уникални свойства. Напълно изключвам вероятността от съвпадение защото през годините съм опитвал разни медицински щуротии- поне 10 на брой, но без абсолютно никакъв ефект.
БЛАГОДАРЯ ТИ, РАДИКО!!!
Между другото ако някой от колегите тук има повечко костилки от кайсии и реши да се раздели с малка част от тях - нека ми пише на лични. Ще бъда много благодарен.
Здраве и любов на всички! И извинявайте ако съм ви отегчил!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия