Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Реални резултати от лечение на рак с алтернативна медицина

<< < (11/62) > >>

roxiana:
Сашо,много ти благодаря за съвета,нямах понятие!Чакам и друга информация.

PyroVeso:
И аз съм твърдо на мнение (подкрепено с практически опит), че не трябва да се смесват няколко (да не говорим за множество) методи за лечение - едно на ръка, че някои от тях могат да работят един срещу друг, и второ - организмът се обърква и изтощава.
Изберете САМО един метод и го ползвайте! Най-много два да са, и то доказано да не си противоречат и да са съвместими.

Примерно за гърди много подходящо ми се струва налагането всяка нощ на солени компреси, за които наскоро беше писал някой, придружено, примерно, от сода + кленов сироп, което доказано работи. (Последното - съчетано и с безвъглехидратен хранителен режим, разбира се.)

roxiana:
PyroVeso,благодаря и на теб за отговора.Разбирам,че не трябва всичко наведнъж,за това и се съветвам с какво да почваме и как да се лекуваме.За компресите вече е късно,гърдата я няма и там за сега е чисто.За имунофан четох много,че подпомага на всякакво лечение.Сега вече разбрах и за вит.Б17 и син скорпион.Бих искала да разбера за билките,дали може с вит.Б17,н-р,защото с имунофана явно ще може.Син скорпион ще го отложим за по-късно.
И още въпрос:на едно място четох,че не може да се пие вит.Б17 с големи количества вит.С,а на друго място,точно обратното и че Б17 се пие задължително с цинк.Да знае някой нещо по въпроса?

PyroVeso:
Roxiana, другото, което се сещам е, че лечението трябва непременно да е свързано с някакъв вид психо-/хипнотерапия или поне - промяна на условията на живот, на мисленето, работната дейност, социалната среда... отстраняване на факторите и условностите, които психически ТОРМОЗЯТ и натоварват болния (дори и той да не си дава съзнателно сметка за тях). Наистина някои видове рак се провокират от радиация, нездравословно хранене, тютюнопушене  и т.н., т.е. от ВЪНШНИ фактори, НО, според мен, повечето раци са проявление и директно следствие от не третирани психически състояния, скрити душевни болки, негативизъм, неприемане, протест... Дори и да не са пряко следствие от изброените психологически фактори, последните със сигурност работят в посока отслабване на имунитета и демотивиране на личността да съществува и да се справя с живота, което, естествено, и създава благоприятна среда за всякакви болестни процеси, включително туморообразуване.

Мой роднина успя да преодолее фатално състояние, заради което лекарите го бяха отписали (макар че ходеше на някакви курсове лъчетерапия преди това) само чрез преосмисляне на живота си, прекратяване ходенето на (безкрайно изнервящата го) работа, отдаване на любимото хоби (фотография) и преосмисляне на отношенията със съпругата и синовете си.

Всичко това навежда на мисълта, че дори и най-ефективното лечение би имало частични и временни резултати, ако не се отстранят истинските (много често - психосоматични, екзистенциални) причини за заболяването. Самото заболяване най-често е индикатор, че индивидът е "кривнал от правия път" - отклонил се е от програмата си на личностното си развитие, "жертвал" се е в името на нещо (работа, семейство, деца, ...). За съжаление, в такива случаи дилемата е: живот (следване на сърцето, интуицията, дори и това да е обществено неприемливо) или кауза (следване на ума, обществените представи/очаквания, кариерата и т.н.).

Иван Димов:
   И аз да задам един въпрос. Какво ви е мнението за ползването на пчелен мед за консумация и даже външно като компрес?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия