Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Пречистване на питейна вода

<< < (2/4) > >>

mat:

--- Цитат на: vitan в Септември 27, 2011, 09:44:05 pm ---Вода обработена с озон (консервант) – вредна. Хората пият антиоксиданти да не стареят, озона е супероксидант.
--- Край на цитат ---

Витане, това ти ли си го писал? Направо ме уби с това изказване. Да не са те подкупили и теб? :)
Тесла, горкия дето нищо не разбира е направил цяла фабрика за озонатори. Той самия е работил в среда с постоянно присъствие на озон и то във въздуха, а е известно, че озонът вреди на белия дроб АКО се вдишва пряко и АКО е в големи концентрати и именно затова се приема косвено чрез вода. Но Тесла не ги разбира тия работи и странно как е издържал до дълбока старост с тоя озон около себе си. А и тия дето се занимават с Тесла трансформатори сигурно ходят с противогази :)

--- Цитат на: vitan в Септември 27, 2011, 09:44:05 pm ---Понеже е обработена с озон минералната вода, трябва да се отлива в по-малък съд, за да се поизпари озона.
--- Край на цитат ---

Да ме извиняваш, ама това е направо смехотворно. Наистина ли ти си го писал? Да не са ти хакнали акаунта? Ще ме накараш да се съмнявам и в другите неща които говориш (за ХААРП например). Известно е, че озона е супер нестабилен газ който НЕ може да се съхранява и това всъщност е големия му проблем защото изисква да се произвежда на място, т.е. не можеш да си купиш евтина бутилка озон, а трябва да си купиш озонатор и да го произвеждаш. Озона се разпада за няколко минути затова е важно озонираната вода да се пие веднага. За остатъци от озон в бутилките с минерална вода е просто абсурдно да се говори, а дори да има, което е наистина абсурдно, то те ще са в количества които са по-скоро полезни и ти препоръчвам да си отвориш бутилката и да вдишаш дълбоко "озона" който излиза от нея. Аз лично стоя (и дишам) в близост до чашата която се озонира. Озонът е доста осезаем и е полезен защото е в малки количества и убива бактериите по мен. А озонът в бутилките с минерална вода е... да не се потретвам, но може пък и да е останала една молекула някъде.
Когато видях, че на бутилките пише "водата е обработена с озон", бях приятно изненадан и си викам "най-накрая нещо хубаво". Но следващата ми мисъл беше че лъжат, защото това не е евтина обработка, а всеки (с изключение на теб, изглежда) знае, че вода обработена с озон е нещо много полезно.

Какво е озона и как действа
Ще го обясня с по-прости думи, не съм учен. Кислорода който дишаме е от две молекули - О2. И е стабилен. Това ще рече, че не се разпада и не приема други атоми така лесно. Под въздействието на електрическа искра става образуване на три молекули кислород - О3. Този особен кислород (газ) се нарича Озон и е супер нестабилен. Това ще рече, че в момента в който се сблъска с подходящи молекули той отдава излишния си атом и остава в стабилна двуатомна форма. "Излишния" атом се "прилепва" към обекта в който се е блъснал и го окислява, т.е. пречиства. Ако този обект е белия дроб, става лошо. Но другите органи издържат на такива "атаки". Кожата например се почиства от мъртвите клетки, вируси и бактерии.
Ето защо се озонира вода и се озонира продължително (поне 10 мин. за една чаша) за да се пренасити с озон. Първоначално озона прочиства водата т.е. "излишните" атоми кислород се прилепят в боклуците и ги пречистват (не съм наясно как точно, но знам че падат като утайка и вече не са вредни). В един момент вече всичко е изчистено и излишните атоми няма къде да се прилепят и си остават по тройки (О3). Тази вода е пренаситена с озон и сега вече може да се изпие или да се измие нещо с нея. В момента в който попадне в стомаха тя започва да прочиства до каквото се докосне. Част от нея преминава в кръвта и пречиства боклуците в нея. Когато кръвта се пречисти, тя започва да носи по-ефективно храната до органите (а и самата храна е пречистена в стомаха). Свежа храна, чисти тръбопроводи (вени)... всичко това води до ПОВИШАВАНЕ на имунитета. От там нататък организма СИЛЕН и ПОДМЛАДЕН (а не остарял, както ти се изказа) вече САМ се бори с болестите (силния имунитет преборва всяка болест, затова озонотерапията лекува огромен брой болести, а явно и лъчева болест - защото подсилва имунитета). От друга страна озона помага на организма и по друг начин - като убива вирусите и бактериите в устата, разните други отвори по тялото, в помещенията в които разни хора кихат и т.н.
Ето това е озона, Витане в най-общо линии, а кой знае колко тайни има още.

mat:

--- Цитат на: vitan в Септември 28, 2011, 02:45:16 pm ---Озона е мощен оксидант. Против стареене се вземат антиоксиданти.

--- Край на цитат ---
Това става за реклама на фармацията срещу която говориш :)
Можеш да отидеш в аптеката и да поискаш АНТИбиотик - нали е АНТИ - значи е нещо добро :)
Нямам намерение да споря с теб, но явно са успели да те излъжат чрез стандартните пропагандни средства - информация в уикипедия и рекламите по телевизията. В крайна сметка всеки сам решава на какво да вярва.

EDM electronics:

--- Цитат на: vitan в Септември 28, 2011, 02:45:16 pm ---Разбира се озона е супер, ако си вечен или процесите на стареене не те интересуват. Озона е мощен оксидант. Против стареене се вземат антиоксиданти.

Озона трепе бацили наред, но и живи клетки скапва.... Нататък всеки според багажа си. И аз искам да пия озонова вода директно, че е пивка, но изпъвром гледам да се освободя от озона в нея....

--- Край на цитат ---

Колегата Витан е съвършено прав. Озонирането на водата не я ли прави Н2О2 - водороден прекис или кислородна вода? - или поне смес на вода и озон. Но така или иначе вторият кислороден атом е неустойчив и бързо се отделя от кислородната вода.

Употребата в малки количества е полезно, като антисептик. Дори има хора, които са се излекували от рак с кислородна вода, защото РАКА Е ИНФЕКЦИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ. Кислородната вода убива паразитите, които го причиняват.

При всички случаи употребата на кислородна вода, вероятно и озонирана ще е вредно, защото изгаря и клетките, най-малко ще ускорява делението им а от там и стареенето.

Аз не мисля, че е полезно постоянно да се употребява такава вода. Има една друга вода, която е напълно безвредна и убива над 600 вида микроорганизми. Не се натрупва в организма, като сребърната вода и няма никакви странични ефекти - това е АРМАКС /колоидното сребро/.

И нещо друго много важно:
Стремежа да се направи организма стерилен е вреден, защото е нормално в него да живеят микроорганизми. Те се нуждаят от тяло за да живеят, то е тяхната планета, а пък организма се нуждае от тях за да поддържа имунитет, т.е. да помни кой може да го завладее. Те живеят в симбиоза с човешкия организъм. Едва когато настъпят определени условия за развитие на тези организми /влошено психическо състояние най-вече, зашлаковане, неправилно хранене, употреба на много захар и месо, алкохол, цигари и т.н. още мн. други/ се нарушава симбиозния баланс и започва бурното развитие на микроорганизмите. Тогава превземат "своята планета" и ако не се вземат мерки, които да премахнат изброените по-горе причини, настъпва смърт. Всичко живо във вселената се стреми да завладява и доминира. Така е и с рака, вероятно всеки от нас е носител на гъбички кандида, трихомони, човешки папиломен вирус, вирусите на д-р Райф и т.н. вероятно още много микроорганизми причинители на тази болест, но болестта настъпва едва когато настъпят изброените условия и се появи имунодефицит.

Това горе не го пише в учебниците по медицина и скоро няма и да бъде записано.

vitan:
Това, че да се пие постоянно озонирана вода без „да изветря озона” е вредно, го чух от един доктор по едно предаване на здравна тематика. Което е казано от доктор, аз априори не го отричам. Само, ако противоречи на истината. И като се замислиш, доктора е прав. Особено, ако си гледал повечко филми за стареене, оксиданти и антиоксиданти… Както и 2-та филма: „Великата тайна на водата” (това за клъстерите на водата, нейната памет и пр.)

Разбира се 2-3-5-10-20 литра не е нещо особено. Говорим за всекидневна употреба. Ако си гледал горните 2 филма (в Колибката) ще се сетиш, че водата може да е отровна, без да има разтворена в нея отрова. И да няма много озон, тя определено е „настроена” на окислителна вълна. Ако някой иска да спори, нека първом да гледа филмите. Поне единия (2-рия мисля е малко по-добър).

Иначе както казах, ако човек не го вълнува процеса на стареене, не е необходимо да се замисля над подробностите в живота си. Като например, че около 70% от храната в супермаркета е вредна. Има една стара приказка: дявола се крие в подробностите….

П.п. Имунната система обича антиоксиданти.

mat:
Озонирана вода разбира се НЕ се пие постоянно и НЕ е заместител на водата като цяло, именно за да не се направи "организма стерилен", както каза EDM electronics и да не се скапат и живите клетки както каза Витан. Още не съм намерил каква трябва да е дозата. Четох някъде до 3 чаши на ден, но според мен една чаша вечер е достатъчна + умиване на лицето. От време на време се прави и озониране на помещенията, а пречистването на меса и подобни може би трябва да е винаги.

Но не съм съгласен с общото ви становище че е едва ли не вреден. Мисля че то идва точно от такива некомпетентни изказвания на пишман доктори по телевизията.

Преди 2 години придружих един близък до София. Посетихме 2 светила (професори) за да се консултираме за някакво образуваните в гръбначния му стълб. И двете светила казаха, че това трябва да се премахне веднага, едва ли не ... да не казвам какво ще стане ако не се премахне. Начинът бил само един: да се отстранят капачките на няколко прешлена, да се изчегърта нещото (не можаха да кажат какво е като гледаха снимките) и после да се сложат изкуствени капачки. Не знаех, че сме влезнали в ерата на Робокоп. Всичко това струва над 20000 лева и не дават абсолютно никакви гаранции дори според тях успеха е под 50%. След като ни "разбиха" ей така минахме през един доктор който лекува с озон. Аз точно бях разбрал за озона. Човека един усмихнат, спокоен. Погледна снимките и вика, че това се лекува за няколко дни, но е още рано - да станело по-голямо. Вече две години от тогава и не е станало по-голямо, та може и да се размине каквато и да е намеса, но аз от тогава започнах да се интересувам от този озон и не мога да се съглася с подобни изказвания, че озона бил вреден. Дозировката винаги е от значение. Вреден е ако се прекалява, ама то с всичко е така - нали?

Онези светила дето изпуснаха 20 хилядарки (дали не бяха 30) естествено, че ще излязат по телевизията и ще оплюят озона. И естествено, че ще изнесат научни факти, как озона разбираш ли убивал клетките и застарявал тялото. Ха-ха. То и свободна енергия нямало - така казват същите тези, ама на това не му вярвате.
А и вече има алтернатива - винаги можеш да изпиеш един антибиотик дето не застарява тялото и не убива клетките. Ха ха. Голема алтернатива! Някой да е чувал доктор по телевизията да казва, че антибиотика и ваксините са вредни? Ще чуете, ама друг път. Само озона е вреден. За портмонетата им.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия