Здравейте,
Нов съм в форума. Регистрирах се тук, точно заради тази тема. Някой постигнал ли е някакъв резултат, и ще ми е интересно да сподели какъв. Аз от няколко дни се мъча с една тенджера под налягане. Първо я затворихме с оригиналният и капак, който при тези температури се огъна. По време на процеса използвахме пластмаси от тип 2. Получихме 0.200-0.300 грама чист парафин и на вид и на мирис. Не сме използвали кондензатори, а тръбата беше потопена директно във вода. Наложи се да спрем, тъй като капака се огъна навътре от температурата и започна да изпуска. След няколко дни правене на фланци и заваряване пробвахме отново с парчета от дограми. Тук получихме солна киселина и никакво пиролизно гориво. Днес опитах отново с полипропилен, но този път използвах буркан, в който тръбата влизаше, след него още един и накрая вода. От около 0.500 гр получих 0.450-0.460 л. пиролизно гориво в 1-вият буркан, което беше много черно - като кока-кола. Във вторият буркан получих около 5-10 мл течност с лимонено жълт цвят. След края на процеса (около 20 мин. загряване и 40 мин самият процес) в тенджерата беше останало само малко сажди. Докато пресипя тъмната течност в някакво шише, втората течност се беше изпарила и бяха останали 3-4 капки. Измерих течността, тежеше 340гр.Като се раздели на мл се получава плътност 740гр на литър, което е тежко за бензин и прекалено леко за нафта. Запалих една капачка с течността, отначало гореше чисто после се появи черен дим, което ме навежда на мисълта , че леките и тежките фракции са смесени. Смесих го 50/50 с биодизел. Цвета си остана черен, но като че ли леко зеленееше. Запалих го, гореше по чисто,черният пушек се появи най-накрая. Измерих му киселинността с лакмус лентичка. Показа, че е доста кисела средата, измерих и на биодизела - беше с неутрално Рн. Един приятел реши да го пробва в колата си Венто дизел, карано само на биодизел, сложихме 250мл от пиролизното гориво смесено с 50 мл биодизел. Извадихме маркучите да смуче само от течността. Колата заработи доста добре от очакването. Двигателят работеше равномерно. Оборотите се вдигнаха малко и при подаване на газ от 3000 оборота нагоре от ауспуха излизаше бял дим. Не миришеше на нищо отзад - много леко на пластмаса и то ако си навреш носа в ауспуха. Загасихме я няколко пъти, за да видим дали ще пали лесно. Колата палеше от раз. Единственото ми притеснение идва от малко повишените обороти и от белият дим, но това си го обяснявам с наличието на бензин в пиролизното гориво. Четох в един чуждестранен форум, че от пиролиза на пластмаса се получава 80-90% нафта +керосин и 10-20% бензин, което е прекалено много, за да се кара в дизелова кола. Керосина не ме притеснява, тъй като той излиза под формата на тежки фракции парафин.
Споделете мнение по въпроса.