Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
MMS срещу фармацевтичните компании
svetlio760:
На мен май най- накрая започна да ми действа!!! Значи да уточня, че от много години имам леко хронично разстройство, което явно има връзка и с безсънието ми, а през зимата страдам и от мигрена! Това са все неща, за които ММС няма данни да помага! Е да ама не- това дето описах явно е било причинено от някаква упорита гадина в тънките черва, защото всичките тези симптоми могат да се свържат само по два начина- тънки черва или повредени кръвоносни съдове някъде в главата! Лично аз ги смятах за кръвоносни съдове, но ако бяха ММС нямаше да помогне! Само че ММС ми помогна- сега спя като къпан и нямам диария! Това се случва от седмица и нарочно изчаках, за да съм сигурен отде ми иде тоя късмет! Ако както казва Майстора това нещо удря шпатула на червата- мен това ми е трябвало! И ако се разболея от рак.....не знам ще му мисля тогава- за сега ММС ми помага!
sheki:
--- Цитат на: angelmr в Март 18, 2013, 12:36:22 pm ---Извинявайте, но въпросния ММС е прооксидант, ....
--- Край на цитат ---
Чете ли защо хлорния диоксид е толкова ефективен и при лекуване на аутизъм... хубаво казваш че не си доктор ама не се слагай техните конски капаци. Най - безопасния дезинфектант си е хлорният диоксид :) svetlio760 даже сертифициран си е купил.
За да работи човешкия организъм трябва да оксидира за това ни е нужен и кислорода, хлорния диоксид достига до места където кислорода вече ще е влязъл в реакция заради по - високия си потенциал, благодарение на уникалните си свойства и мисля 5-те електрона дори е по - ефективен, чисти токсини и повишава ph-то на организма, действието и взаимодействието е доста комплексно.
angelmr:
--- Цитат на: sheki в Март 20, 2013, 12:54:20 am ---Чете ли защо хлорния диоксид е толкова ефективен и при лекуване на аутизъм... хубаво казваш че не си доктор ама не се слагай техните конски капаци. Най - безопасния дезинфектант си е хлорният диоксид :) svetlio760 даже сертифициран си е купил.
--- Край на цитат ---
Не съм медик, но моите изследователски интереси са в една доста близка до темата област. Така, че пак повтарям, а ти ако искаш ми вярвай. Поемането на окислителни агенти има същото въздействие като облъчване на организма с йонизираща радиация. Сам си прави сметка, до колко това нещо може да лекува аутизъм и колко ще е полезно.
Окислителите наистина са дезинфектанти. А това означава, че убиват всички живи клетки с които влязат в контакт (стига да са над определена концентрация). Те НЕ ПРАВЯТ РАЗЛИКА между човешки клетки и бактерии.
--- Цитат ---За да работи човешкия организъм трябва да оксидира за това ни е нужен и кислорода, хлорния диоксид достига до места където кислорода вече ще е влязъл в реакция заради по - високия си потенциал, благодарение на уникалните си свойства и мисля 5-те електрона дори е по - ефективен, чисти токсини и повишава ph-то на организма, действието и взаимодействието е доста комплексно.
--- Край на цитат ---
Да, това е така. Но едновременно с това кислорода е една от най-силните отрови, колкото и парадоксално да ти звучи това. Както кислорода, така и хлора не чистят токсини, те създават такива. Много важна част от биохимията на клетките е контролирането на окислителните процеси. Проблема е, че при окислението се отделят свободни радикали. Дори и при естествените процеси на окисление за получаване на енергия, а какво да говорим за чужди на метаболизма окислители. В последствие по верижно радикалов механизъм радикалите засягат по няколко десетки до няколко стотин молекули, докато бъдат неутрализирани. ДНК лесно може да бъде засегната от такъв свободен радикал и да доведе до мутация на клетката (например да се превърне в туморна клетка). За това организма си има вградени системи за регулация на окислителните процеси. Всеки допълнителен окислител пречи на процесите на саморегулация и води до риск от редица тежки заболявания. Още повече, че когато човек е болен, организма му отслабва и първото нещо, което се губи е именно тази защита. Оксидативния стрес не е нечия измислица, той е причината в повечето случаи да се чувстваш болен, не самите болести. Едно от съвременните направления за профилактика на болестите, е чрез подсилена антиоксидантна защита да се позволи на организма да се бори с болестта с пълния си капацитет, а не с редуциран такъв. Вкарването на допълнителни окислители не е лекарство а е отрова. Те допълнително намаляват способността на организма да се бори със свободните радикали и така правят организма ти особено уязвим към болести. Така ти ще се поддаваш на болести, които в противен случай не би забелязал. В крайни случаи на хронично подтискане на естествената антиоксидантна защита се повишава вирулентността на иначе бевзвредни вируси и се проявяват някои доста тежки заболявания. Напротив, подсилването на антиоксидантната защита се използва за лечение на много болести, включително и спин.
Моята работа е свързана с приема на селен от организма. И макар много от функциите на селена да не са напълно изяснени, знае се, че най-важната му функция е като част от ензима, който неутрализира свободните радикали в клетъчната мембрана. Ако искаш мога да ти цитирам данни, какво се получава с организма, когато този ензим, а съответно и антиоксидантната защита на клетките, е в недостиг? Само за сведение, в почти цяла Европа имаме известен недостиг точно по този параграф. Така, че не окислители са нещата, които трябва да вземаш, а антиоксиданти. Техния позитивен ефект е доказан (не от фармацевти, понеже антиоксидантите си ги набавяш с диетата). Докато едновременно с това токсичното действие на окислителите като цяло, и на хлоритите в частност, също така е доказано.
svetlio760:
Всичко това е точно така както го описваш, но нали за това говорим, че в ММС кислородните атоми са в удобна не особено активна форма!!! никой не е казал, че ММС става за лечение на рак!!! Освен това всички сме съгласни, че трябва да сме много внимателни с дозата!!! Неоспоримо е че кислорода създава проблеми и организма трябва да го контролира- алкалност-киселинност, сода бикарбонат за лечение на рак.........-ок съгласни сме, но нали като пробваме ММС и помогне трябва да обясним защо?! Еми за това- когато сме болни от грип или каквото и вирусно или бактериално нещо да е, белите кръвни телца бомбандират патогена с антитела, в които има кислородни атоми! ММС дава кислород на тези килъри, хелпери "бля бля" в удобна форма! Може обяснението да е друго- за мен е важно че помага- изпитвам го на собствена глава и съм доволен! Не помага колкото го хвалят че помага- тоест ползата от него се преувеличава- и за това съм съгласен, но да е универсална отрова, която ще ме убие- сори!!!
johnny_fx:
Учените имат тенденцията да разглеждат нещата едностранно. До колкото знам човешкото тяло само си произвежда водороден пероксид при нужда, като същевременно с това разчита на антиоксиданти отвън, за да балансира. Понякога пък животните инстинктивно търсят отровни растения, за да се лекуват. Така че аз си правя извода, че лекарството е според ситуацията и правилният баланс в организма е най-важното нещо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия