Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
MMS срещу фармацевтичните компании
svetlio760:
Искрените ми съчувствия, Майсторе за тази коварна болест, дано не ви се е налагало чести кръвопреливания, че всяко следващо е все по-трудно! Добре си направил, че си спрял ММС и още по-добре правиш, че споделяш за тази болест с нас! Сега знаем, че ММС не е панацея и че при заболявания на кръвта не бива да се ползва! Има хора, които въпреки негативните ефекти на някое лекарство го взимат докато не се вкарат в болница! Това е промит мозък! А това, което ти правиш е ценна статистика! И в крайна сметка е имало някаква полза- кафето има пряко отношение към кръвта- след даване на кръв в болницата винаги има едно кашонче подарък с кола кафе и шоколади, което сочи ползата от кофеина за кръвта и възстановяването й след загуби! Препоръчвам ти да идеш да се изследваш за да се види в какво състояние са еритроцитите ти сега- има доза шанс да са по-добре, макар да съм скептично настроен откъм излекуване на таласемията. Така че още веднъж благодаря и стискам палци!
svetlio760:
И да предложа хомеопатията като вариант за подобряване на нещата при усвояването на желязото- ако не помогне- здраве да е- със сигурност няма да те вкара във филм подобен на този през който си минал заради ММС!
Maistora52:
Обща информация, но виждам, че Светльо иска да вижда по нашироко.
Таласемията само условно се приема като заболяване, защото при най-лошата му форма "Майор" се умира до около 30-35 годишна възраст, въпреки всякакви кръвопреливания и други мъчения.
Не, това е наследствено състояние на голяма част от хората обитаващи Северното Средиземноморие, и идва от дълбока древност. Бих казал още, че е вид мутация... защото въпреки симптоматиката си, формите на Таласемията - Минима и Минор, се носят и от хора, които доживяват дълбока старост - 90-95-100 години. Имам точно такива предци, и вече съм разучил от кого-какво е дошло и на "мойта глава".
При Таласемията (от двете леки форми), просто човек трябва да си "знае мястото" в ритъма на живот, правилното за него хранене, пиене, лекарства, секс, цигари, надморска височина на пребиваване, общо физическо натоварване... и да не издевателства над себе си в опити да става световен шампион по Щанги, или Нобелов лауреат...
Много е тънка "червената линия"... а аз толкова грешки съм направил в това отношение, че се чудя даже, как така още съм жив?! - даже и пет пъти съм давал безвъзмездно кръв, и като разбра това Докторката, която първа разбра за състоянието ми, направо ми се скара с думите: "Абе, момче, не ти трябва да даваш кръв, а на теб да ти дават!"
Минало-заминало... Наистина може и по-добре да се почувствам ако ми прелеят кръв, но мисля, че не си струва... Просто няма нужда, добре съм си! - и трябва да се пазя поне от собствените си глупости, че може и да не доживея 100-те, а ТРЯБВА! - че имам важна работа за вършене за добро на хората!
Пазете се и Вие!
angelmr:
Хлорния диоксид не се свързва с хемоглобина по механизма, по който се свързва кислорода. Но не ми е известно дали увредените еритроцити не са по-чувствителни към оксиданти от здравите. Напълно е възможно, след като са увредени.
--- Цитат на: svetlio760 в Март 25, 2013, 08:37:50 pm ---Не оспорвам инфото за про и антиоксидантите, но напоследък се тръби и раздува толкова здраво за тях, че взеха да ми намирисват- а на това отгоре се оказа че ги има почти навсякъде и във всяка храна! Е и аз макар, че не съм медик, си имам интуиция и тя ми сочи че здравословните ни проблеми не идват точно от прооксидантите, а от ред други неща.
--- Край на цитат ---
Да и аз мисля, че много се прекалява с рекламите. Но антиоксиданти не се намират почти във всяка храна. Някои зеленчуци са богати на антиоксиданти. Но далеч не всички храни съдържат достатъчно антиоксиданти. Така че ако някой набляга на скарата, пържените картофи и на готовите полуфабрикати, а не консумира салати и сготвени зеленчуци, то той няма да поема адекватно количество антиоксиданти. Но това е тема за друга дискусия.
И да, прав си че в общия случай здравословните проблеми не идват от прооксидантите. Те само намаляват защитните сили на организма и позволяват на иначе контролируеми заплахи, да ни пратят в болнични.
--- Цитат ---И в подкрепа на кислорода ще спомена за първите експерименти на водолазите- кислорода за разлика от азота не "газира" кръвта толкова бързо- нужно му е по-високо налягане- кесонна болест при него се явява някъде под 20 тия метър забравих с точност- с други думи колкото и часа да прекараш на 19 метра под вода- можеш да излезеш рязко без риск за живота, ако дишаш чист кислород- има водолази, които години са се гмуркали с чист кислород. Дошъл момент, в който са го забранили, защото има наркотичен ефект и те вкарва в еуфория там под водата. Тези водолази дето са го ползвали с години нищо им няма- доживели са си дълбока старост!
--- Край на цитат ---
Няма кислородна наркоза, има азотна наркоза, тя е една от най-големите опасности при гмуркане и заради нея гмуркачите на големи дълбочини заменят азота с хелий. Кислорода под налягане е толкова токсичен, че водолазите гмуркащи се на големи дълбочини дишат хелий съдържащ много малко (около 2%) кислород. Чист кислород не ми е известно да се използва, чувал съм само, че ако искаш да убиеш водолаз, е нужно само да му смениш бутилката и да му сложиш кислород, вместо въздух. При дишане на чист кислород, кислородна токсичност се проявява при гмуркане от 5 метра надолу. На около 20 метра, предполагам, че водолаза ще умре. А ако използва дълго време чист кислород, дори при атмосферно налягане, страничните ефекти са доста неприятни. Един от които например е отлепяне на ретината. Не знам дали си чувал, но недоносените бебета отглеждани в кувьоз имат голям риск от дълготрайни увреждания дължащи се не на друго, а на кислорода който дишат.
--- Цитат --- Факт е, че хлорът го има в почти всички дезинфектанти! Факт е че не знам много за него, но също е факт, че не е чужд за организма и смятам, че конкретно в ММС не е в опасно за него съединение!
--- Край на цитат ---
Да факт е, че хлора се съдържа в много дезинфектанти. Но той се съдържа там именно в качеството си на унищожаващ живите организми агент. :)
angelmr:
--- Цитат на: svetlio760 в Март 26, 2013, 11:43:10 am ---Добре си направил, че си спрял ММС и още по-добре правиш, че споделяш за тази болест с нас! Сега знаем, че ММС не е панацея.
--- Край на цитат ---
Точно това исках и аз да напиша по-горе. Едно вещество дори и да е силно отровно, пак може да лекува нещо. Но няма да лекува всичко. Именно за това не е препоръчително да прилагаме самолечение, понеже ние неспециалистите не знаем страничните ефекти и действието на различните вещества.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия