Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
MMS срещу фармацевтичните компании
svetlio760:
Взех много да се кефя на Ангел в опитите си да прокара официалната консервативна наука тук, без въобще да отразява името на сайта ;D Кой ако не нестандартно мислещите и хората, които нямат доверие на официалната наука ще търсят свободна енергия?! И не се ли досеща, че с разсъжденията върху медицината нещата стоят по същия начин? Е ок- ММС е отрова, свободна енергия не съществува, рак не се лекува със сода и не е гъба........ ;) някой тук има ли, който на 100% да вярва и в трите твърдения? Много ясно че не! Тогава защо, бре Ангеле с такава Сизифовска жар се опитваш да ни изкълчиш съзнанията, които вече са си добре изкълчени така както ние си ги искаме или така както трябва да бъдат ;)
angelmr:
--- Цитат на: EDM electronics в Април 02, 2013, 05:40:29 pm ---
Иначе за "ферментацията" и "гниенето" си прав. Те са различни процеси. Но и двата са вредни за организма. Торшиите променят рязко алкално-киселинният баланс в организма към силно киселинен. За резултата - последствията от това няма да пиша, има доста лителатура. Но и торшиите хващат гъба, както и киселото зеле. А защо не трябва да се консумират ферментирали зеленчуци давам препратка към една книга на Малахов - "Правилното хранене". Там много подробно са описани всички процеси, за които тук говорим.
Да, не всички гъби са отровни, но пък редовният прием на не отровни гъби подхранва ония, които причиняват най-големите вреди в организма, те им служат за храна.
--- Край на цитат ---
Кой е тоя Малахов и какви са неговите теории за правилното хранене?
Интересно е твърдението, че ферментиралите храни са вредни. Извини ме, но да кажа че не е вярно ще е много мек израз. През вековете ферментиралите храни са спасили повече хора, от колкото са излекували всички лекари на куп. От къде мислиш че организма ти си набавя повечето микронутриенти? Пробвай по някакъв начин да си избиеш чревната микрофлора и да видим колко ще живееш тогава. :)
Киселинно основния баланс на организма не е толкова просто нещо колкото го мислиш, или за колкото го смята тоя Малахов. Киселинно основното равновесия на организма е буферирано от няколко независими механизма. Никак не е лесно да се промени, а ако все пак се промени, независимо в коя посока е промяната, резултата е еднакво лош.
angelmr:
--- Цитат на: svetlio760 в Април 03, 2013, 02:47:07 am ---Взех много да се кефя на Ангел в опитите си да прокара официалната консервативна наука тук, без въобще да отразява името на сайта ;D Кой ако не нестандартно мислещите и хората, които нямат доверие на официалната наука ще търсят свободна енергия?! И не се ли досеща, че с разсъжденията върху медицината нещата стоят по същия начин? Е ок- ММС е отрова, свободна енергия не съществува, рак не се лекува със сода и не е гъба........ ;) някой тук има ли, който на 100% да вярва и в трите твърдения? Много ясно че не! Тогава защо, бре Ангеле с такава Сизифовска жар се опитваш да ни изкълчиш съзнанията, които вече са си добре изкълчени така както ние си ги искаме или така както трябва да бъдат ;)
--- Край на цитат ---
Защото това, което наричаш "конвенционална наука", се движи именно от същите тези нестандартно мислещи хора, но от момента в който въпросните хора престанат да търсят магии и чудеса, а започнат да работят с измерими величини. Свободната енергия естествено е мит, няма как нещо в нашия свят да е безплатно, ще го платиш ако не с пари то със собственото си време нужно за сглобяване на апаратурата. Но ако човек вложи същата тази изобретателност, примерно като тази за проверка на фалшиви клипчета от нета, в проект базиран на реалните фундаментални теории, съм сигурен, че ще може да постигне ако не чудеса, то поне едно малко велико откритие. :) Извинявай за философското отклонение, но единствения успешен път за развитие преминава през пресечната точка между нестандартното мислене и добре усвоеното теоретично познание. Ето тук е грешката на много хора в този форум. Мислят, че това което се знае до сега е погрешно. А науката не работи така. Новото не оборва старото, новото надгражда старото. И докато се мъчите да оборите старото, гарантирано сте поели по грешната пътека.
Ето проблема с ММС. Много добре се знае колко са токсични хлорните оксиди. И вместо някой да продължава да повтаря като мантра че не са отровни, нека просто да използва готовата научна информация и да вземе на готово безопасните дози, вместо да се трови и да експериментира сам. Не бих се учудил при дозировка под токсичната и комбинирани с определени антиоксиданти, хлоратите да имат някакъв положителен ефект. Знам ли, могат да въздействат върху чревната микрофлора например, което пък в комбинация с поемането на подходящите естествени бактерии (да не правим реклама на търговските пробиотици, но естествените ферментационни храни са един важен източник на такива пробиотици), което да се отрази положително върху организма. Но за целта трябва неконвенционалната идея да спре да отрича до болка познати факти, само защото идвали от конвенционалната наука. :)
Между другото аз съм тук не заради този раздел, регистрирах се конкретно заради работата на същите тези нестандартни умове в областта на електромобилите. :) Но там само чета и се уча, а тук мога да споделя и малко проверени факти.
svetlio760:
И ние като споделим малко проверени факти и хоп- безсмисленият спор готов, а аз не съм убеден че фактите ти са по- проверени от моите!
angelmr:
--- Цитат на: svetlio760 в Април 04, 2013, 01:35:16 pm ---И ние като споделим малко проверени факти и хоп- безсмисленият спор готов, а аз не съм убеден че фактите ти са по- проверени от моите!
--- Край на цитат ---
Не съм сигурен, че спора е безсмислен. По-скоро целта му е да опише някакви критерии. Понеже не може едно твърдение да бъде приемано автоматично, като проверен факт. Проблема е, че се опитваш да вадиш изводи от единични инциденти, а не от последователни тенденции. Просто ти като отделен индивид, който не се занимава целенасочено с изследвания в областта, няма как да направиш съответния експеримент при съответните контролирани условия. А едновременно с това си избрал да не вярваш на никой, който да е в състояние да извърши този експеримент в съответните контролирани условия. В този случай съществува фундаментално противоречие. Така, че вярвай в каквото искаш, само да си повторя съвета, да не превишаваш пределно допустимите дози, за веществата които приемаш. Просто защото е по-лесно да навредиш, от колкото да помогнеш.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия