Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

MMS срещу фармацевтичните компании

<< < (8/59) > >>

Maistora52:
Искам да допълня казаното по-горе:
Активният агент на ММС не е точно кислорода, а хлорното му съединение CLO2 -  разпознавано от клетките като кислород (но всъщност) - цитирам - неразпознавано от тях. С този ХлорДиоксид, организма (вероятно черния дроб) си произвежда т.нар. хипохлорна (или хипохлориста) киселина, именно която е основният убиец на вредоносни гадинки и деактиватор на вредоносни вещества. А тази хипохлорна/иста киселина е на свой ред прословутата белина. Така, че - действайте наистина внимателно - да не се "избелите" преждевременно!
Също така, и думичката "активиране" е много неточна, да не казвам абсолютно неточна. Всъщност, лимонената (или оцетна също) киселина служи единствено за неутрализиране на 1%-то присъствие в Натриевият ХлориТ на Натриева основа. Но като се каже - "активиране" звучи вече другояче - продава се нещо Активирано, Активно, Актуално - и рибите кълват... дрън-дрън - пределно просто е, но и гениално... Браво на професора дето го е забелязал!
Също и тази лимонена киселина - ами това си е лимонтозу продавано в хранителните магазини. И струва стотинки. А ония "актуалните" ми го пробутват като нещо Божествено Активиращо... Същото се получава като вместо лимонтозу, прибавим малко оцет (винен), който вече  не е изобщо винен, ами си е чиста оцетна киселина смесена с малко боя и утайки от бъчвите за вино... и мноооого вода.
Ха наздраве! Че имаше по едно време лудост и по пиенето на ябълков оцет!

Seeker:
Ако разрешите и аз да драсна нещо в тази нишка.  Твърде много се набляга на различни вещества и методики, без да се отчита старото правило : "Количеството прави отровата". И най-полезните неща стават вредни при прекаляване.  Тук възниква въпроса колко да е количеството? То е субективно, съобразно теглото, състоянието и много други фактори на организма.  Ако някой знае методика за определяне на количеството, нека сподели. 

Maistora52:
Няма такава методика Seeker. Всичко е индивидуално. Сам го казваш. Абсолютно, строго, изключително индивидуално. А общото е, че се започва от най-леката Доза, най-малката, най-разредената и се добавя по-малко отгоре, леко, постепенно... И добавям и една друга поговорка: Най-добрият лечител си е човек сам на себе си! - значи трябва да усеща сам какво точно и къде се случва болежката в тялото... И понеже точно това е сложното, фармацевтите казват От-До - брой хапчета, през еди-колко си време. Пък разгеле някой уцели Мярката. При мен например: като ме заболи глава пия Беналгин - обаче точно хапче и половина. Повече ако е - ставам нервен, а по-малко ако е - все едно не съм го пил. Същото е и с всичко останало. По метода на пробите и грешките... индивидуално.
А що се отнася до ММС и Хлорния Диоксид - работата опира до брой молекули на кг/живо тегло. Иначе покрай "мъртвото" ще изгори и "живото".

EDM electronics:

--- Цитат на: Maistora52 в Май 17, 2012, 12:41:27 pm --- Всъщност, лимонената (или оцетна също) киселина служи единствено за неутрализиране на 1%-то присъствие в Натриевият ХлориТ на Натриева основа. Но като се каже - "активиране" звучи вече другояче - продава се нещо Активирано, Активно, Актуално - и рибите кълват... дрън-дрън - пределно просто е, но и гениално...

--- Край на цитат ---
Пълни глупости!
Интересно, как го установи? Ти някога "активирал" ли си натриев хлориТ?
Всъщност, няма ли да развиеш и темата, колко натриева основа и какво количество е вредното, когато си миеш ръцете със сапун или пък ядеш черни маслини - изгорени с натриева основа?
Може да коментираш и колко избелващи препарати има в праховете и каква част от тях влизат през кожата. Колко хлорна вар приемаш с водата и т.н.

Хайде нека тия дето имат практика да ги знаят по-добре тия неща, не мислиш ли?

Maistora52:
В случая с глупостите - това е цитиране. Не си го смуча от пръстите. Освен това прегледах подробно всички формули предложени на сайтовете за ММС, на реакциите, които се случват с въпросните вещества. И се оказва, че ако има някъде някакви глупости, то те са плод на някой който не знае химия на ниво 8-ми  клас.
Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия