Във видеото се разтяга локума, че руските разработки в тази област по времето на СССР са били 30 години по-напред от американските, а не че
тази конкретна разработка е отпреди 30 години - напротив, напълно съвременна си е... Сега този "марж" в технологичния напредък на руснаците бил съкратен само до 2-3 години спрямо конкуренцията, и ако не се реализирала технологията до 2-3 години, след това те щели да я внасят отвън, вместо да я продават, както било възможно сега.
С две думи - инвестиции си търсят хората, както и всички на днешно време...
Мен лично ме съмнява малко технологията да е толкова универсална, че да преработва ВСЯКАКВИ отпадъци, както се опитват да ни убедят в първата част от клипа с фасовете от пепелника, които сипват вътре. Жълтеникавият прашец, който след това на няколко пъти сипват с шепи от чувалче странно ми напомня на гранулирана заготовка от пластмаса, която се използва при производството на пластмасови изделия. То въглерода и водорода добре, обаче какво се случва с хлора от PVC-то, както и със сярата, азота, фосфора и някои други неприятни елементи от органичните отпадъци? Няма начин машинарията им да не "ака" някакъв непреработваем отпадък, или да не замърсява атмосферата с него... Освен ако не ги анихилират с МЕТАН и деутерий по технология, открадната от колегата Валентин Иванов (AVEX)!
Иначе евала на братушките!